Karabiber geçmişten günümüze en çok sevilen baharatlar arasında yer alıyor. Osmanlı mutfağında çorbalardan et yemeklerine ve pilavlara kadar önemli bir yeri olan karabibere kara altın denildiği ve hükümdarların birbirlerine karabiber hediye ettiği biliniyor. Mutfağın en önemli baharatı olan karabiberin faydaları saymakla bitmiyor. Belki de o dönemdeki insanlar sağlıklı olmalarını yemeklerdeki karabiber lezzetine borçlu. İşte karabiberin faydaları...
KARABİBERİN FAYDALARI
Antioksidan deposudur
Ateş düşürücü özelliğe sahiptir
Kilo vermeyi kolaylaştırır
Kabızlığı önler
Cilt kanseri riskini azaltır
Öksürüğe iyi gelir
Burun tıkanıklığına iyi gelir
Sindirimi kolaylaştırır
KARABİBER NERELERDE KULLANILIR?
Olgunlaşmış biber meyvelerinden elde edilen karabiberin genelde yemeklerde kullanıldığını birçoğumuz biliyoruz. Izgara, kızartmalarda, diğer et yemeklerinde, her türlü çorba, bakliyat ve midye yemeklerinde, kümes hayvanı etlerinde, salatalarda ve sebze yemeklerinde kullanılmaktadır. Ayrıca Osmanlı mutfağında acem pilavından iç pilava kadar birçok pilav çeşidinde de karabiber kullanılmıştır.