AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Osmanlı mutfağında çeşitli ve gizli kalmış birçok deniz mahsulü yemeği vardır. Lüfer balığı pilavı da bunlardan biridir. İçeriğinde yüksek oranda omega-3 yağ asidi barındıran lüfer balığını sade olarak tüketmek istemeyenler için muazzam bir lezzettir. Oldukça pratik yapılan lüfer balığı pilavını yapmaya hazır mısınız? Bunun için mutlaka taze lüfer seçiniz.
1 adet orta boy lüfer
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
Yarım çay kaşığı tarçın
Bir diş sarımsak
Bir adet havuç
Karabiber, tuz
Lüfer balığının pullarından arındırıp iyice temizleyin.
Akabinde dörde bölüp içindeki kılçığı çıkartın.
Arından kuyruğunu ve kafasını kesip atın.
Lüferi tıpkı tavuk göğsü gibi kaynatın.
Ancak ortalama 10 dakika kaynatıp çıkartın.
Lüfer balığını kesin.
Bir tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı koyun ardından havuçları küp küp kesip atın.
Bir diş sarımsak rendeleyin.
Sonra pirinci ekleyip 2 dakika kavurun.
En son baharatları ve tarçını ekleyip lüferi atın karıştırın.
Suyu ilave edip pişmeye bırakın.
15 dakika sonra yemeğiniz servise hazır!