Osmanlı mutfağının gizli lezzeti! Lüfer balığı pilavı nasıl yapılır?

Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan balıkların başında gelen lüferi çeşitli olarak tüketmenin en pratik yolları Osmanlı mutfağında yer alır. Gizli lezzet olan lüfer balığı pilavını sizler için derledik. Peki lüfer balığı pilavı nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Osmanlı mutfağında çeşitli ve gizli kalmış birçok deniz mahsulü yemeği vardır. Lüfer balığı pilavı da bunlardan biridir. İçeriğinde yüksek oranda omega-3 yağ asidi barındıran lüfer balığını sade olarak tüketmek istemeyenler için muazzam bir lezzettir. Oldukça pratik yapılan lüfer balığı pilavını yapmaya hazır mısınız? Bunun için mutlaka taze lüfer seçiniz.

PEKİ LÜFER BALIĞI PİLAVI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 adet orta boy lüfer

Yarım su bardağı pirinç

1 su bardağı sıcak su

Yarım çay kaşığı tarçın

Bir diş sarımsak

Bir adet havuç

Karabiber, tuz

YAPILIŞI

Lüfer balığının pullarından arındırıp iyice temizleyin.

Akabinde dörde bölüp içindeki kılçığı çıkartın.

Arından kuyruğunu ve kafasını kesip atın.

Lüferi tıpkı tavuk göğsü gibi kaynatın.

Ancak ortalama 10 dakika kaynatıp çıkartın.

Lüfer balığını kesin.

Bir tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı koyun ardından havuçları küp küp kesip atın.

Bir diş sarımsak rendeleyin.

Sonra pirinci ekleyip 2 dakika kavurun.

En son baharatları ve tarçını ekleyip lüferi atın karıştırın.

Suyu ilave edip pişmeye bırakın.

15 dakika sonra yemeğiniz servise hazır!

Afiyet şifa olsun...

Pazar kahvaltı sofralarınıza hizmet edecek lezzet! Fırınlanmış domates kızartması tarifi

Uzak Doğu'nun gözbebeği! Evde dumpling mantı nasıl yapılır?