Osmanlı mutfağındaki 5 baharatı yemeklere ekleyin! Etkisi inanılmaz

Osmanlı mutfağında yemeklere lezzetini veren en önemli püf noktası kullanılan baharatlardı. Bu baharatlar sadece lezzet vermiyor aynı zamanda sağlık açısından da faydalı oluyordu. Osmanlı mutfağında en önemli 5 baharatın faydasını sizler için derledik.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Osmanlı mutfağında baharatlar hem hastalıklara şifa hem de lezzet olarak kullanılmış. Osmanlı mutfağında pilavlarda bile sık kullanılan baharatların faydalarını bir araya getirdik.

EN ÖNEMLİ 5 BAHARAT

1. Zerdeçal: Pilavlarda sık tercih edilen zerdeçal sindirim sistemine iyi gelir ve iltihaplarla savaşır.

2. Karabiber: Osmanlı mutfağında birçok yemekten eksik olmayan karabiber sindirimi kolaylaştırır ve hastalıkların hafif geçirilmesinde etkilidir. Günde 1 çay kaşığı karabiber tüketilmesi önerilir.

3. Tarçın: Hem kokusuyla hem de tadıyla meşhur olan tarçın Osmanlı mutfağında yemeklerin ve tatlıların vazgeçilmeziydi. Kilo vermeyi kolaylaştıran tarçın enfeksiyondan korur.

4. Safran: Pilavlarda sık kullanılan safran hafızaya ve depresyona iyi gelir.

5. Karanfil: Şerbetlerde ve pilavlarda kullanılan karanfilin ağrı azaltıcı etkisi vardır. Ağızdaki kötü kokuyu engeller.

Canan Karatay uyardı! Bambaşka bir şeymiş gibi sunuluyor, reklamlara uymayın

Ender Saraç öneriyor! İşte uyku getiren çaylar

İbn-i Sina'nın siğillere karşı önerdiği 2 bitki! Herkesin mutfağında var