AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Osmanlı mutfağında baharatlar hem hastalıklara şifa hem de lezzet olarak kullanılmış. Osmanlı mutfağında pilavlarda bile sık kullanılan baharatların faydalarını bir araya getirdik.
EN ÖNEMLİ 5 BAHARAT
1. Zerdeçal: Pilavlarda sık tercih edilen zerdeçal sindirim sistemine iyi gelir ve iltihaplarla savaşır.
2. Karabiber: Osmanlı mutfağında birçok yemekten eksik olmayan karabiber sindirimi kolaylaştırır ve hastalıkların hafif geçirilmesinde etkilidir. Günde 1 çay kaşığı karabiber tüketilmesi önerilir.
3. Tarçın: Hem kokusuyla hem de tadıyla meşhur olan tarçın Osmanlı mutfağında yemeklerin ve tatlıların vazgeçilmeziydi. Kilo vermeyi kolaylaştıran tarçın enfeksiyondan korur.
4. Safran: Pilavlarda sık kullanılan safran hafızaya ve depresyona iyi gelir.
5. Karanfil: Şerbetlerde ve pilavlarda kullanılan karanfilin ağrı azaltıcı etkisi vardır. Ağızdaki kötü kokuyu engeller.