AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Osmanlı mutfağında pilavların şöhreti geçmişten günümüze hâlâ konuşuluyor. Peki, bu lezzetli pilavların püf noktasını hiç düşündünüz mü? Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde dahi yer bulan pilavların püf noktası zengin baharatlar. Patlıcanlısından safranlısına kadar birçok pilav çeşidi sofralarda yer almıştır.
KARABİBER VE TARÇIN
Özellikle Acem pilavı, domates pilavı, patlıcanlı pilav, Özbek pilavı ve içli pilavlarda karabiber ve tarçın kullanılmıştır.
SAFRAN
Nohutlu pilav ve patlıcanlı pilavda safran kullanılmıştır.
ZERDEÇAL
Nohutlu pilavda zerdeçal tercih edilmiştir. Bazı pilavlarda safran yerine zerdeçal da tercih edilmiştir.
KİMYON VE KİŞNİŞ
Kestaneli bulgur pilavında kimyon kullanılmıştır.
KARANFİL
Şerbetlerde de çok kullanılan karanfil Acem ve Özbek pilavında da tercih edilmiştir.