AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Geleneksel lezzetlerden biri olan pastırmayı kahvaltı sofralarınıza farklı lezzetlerle getirin. Pazar kahvaltılarının zenginliğine zenginlik katacak lezzet ise Osmanlı mutfağının en nefis lezzeti olan pastırmalı yumurtadır.
Pastırmalı yumurta soğuk havalarda hem vücudu dinç tutar hem de lezzetiyle damaklarınızı şenlendirir.
Yarım kuru soğan
250 gram pastırma
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay kaşığı pul biber, karabiber
Pastırmaları ve soğanı kare şeklinde kesin.
Tavaya koyup kızartın.
Bir kapta yumurta, süt baharat ve tuzları karıştırın.
Akabinde tavada kızaran pastırma ve soğanın üzerine yumurta karışımını üzerine dökün.
Hepsini beraber tavada karıştırdıktan sonra bir kapak yardımıyla ağzını kapatın.
5 dakika sonra ocaktan alıp sofranıza koyun.
Afiyet şifa olsun...