Osmanlı kahvaltı sofralarının en nefis lezzeti! Pastırmalı yumurta tarifi...

Dünyanın en zengin mutfaklarından biri olan Osmanlı mutfaklarındaki lezzetleri sizler için radarımıza aldık. Yumurtanın ve pastırmanın birleşimiyle oluşan bu lezzetin en nefis halini paylaştık. İşte Osmanlı usulü pastırmalı yumurta tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Geleneksel lezzetlerden biri olan pastırmayı kahvaltı sofralarınıza farklı lezzetlerle getirin. Pazar kahvaltılarının zenginliğine zenginlik katacak lezzet ise Osmanlı mutfağının en nefis lezzeti olan pastırmalı yumurtadır.

Pastırmalı yumurta soğuk havalarda hem vücudu dinç tutar hem de lezzetiyle damaklarınızı şenlendirir.

OSMANLU USULÜ PASTIRMALI YUMURTA TARİFİ

MALZEMLER

Yarım kuru soğan

250 gram pastırma

3 adet yumurta

Yarım çay bardağı süt

Yarım çay kaşığı pul biber, karabiber

YAPILIŞI

Pastırmaları ve soğanı kare şeklinde kesin.

Tavaya koyup kızartın.

Bir kapta yumurta, süt baharat ve tuzları karıştırın.

Akabinde tavada kızaran pastırma ve soğanın üzerine yumurta karışımını üzerine dökün.

Hepsini beraber tavada karıştırdıktan sonra bir kapak yardımıyla ağzını kapatın.

5 dakika sonra ocaktan alıp sofranıza koyun.

Afiyet şifa olsun...

Dünya mutfağına meraklı olanlar! İtalyan usulü omlet (frittata) tarifi...