Osmanlı Dönemi'nde gemicilerin şifalı bitkisi ateşe ve gribe birebir

Geçmiş yıllarda ateşli hastalıklarla baş etmenin yolu bitkileri kullanmaktı. Bunlardan biri de şifasıyla ünlü kınakına. Osmanlı Dönemi'nde Akdeniz'e açılan gemilerde ateş düşürücü olarak kullanılan kınakına tam anlamıyla ilaç. İşte şimdiye kadar belki de adını duymadığınız kınakınanın faydaları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kınakına bitkisi ateş düşürücü ve gribe birebir. Osmanlı Dönemi'nde Akdeniz'e açılan gemilerde şifa olarak kullanılan kınakına, özellikle uzun seferlerde sıtmadan dizanteriye kadar birçok hastalık için donanmanın kurtarıcısı olmuş.

Koronavirüsle mücadelenin devam ettiği bugünlerde kınakınanın faydalarını bir araya getirdik. İşte kınakınanın nasıl kullanıldığı ve faydaları...

KINAKINA NEDİR?

Kına Kına, Cinchona cinsini meydana getiren 40 çeşidiyle birlikte Güney Amerika Bölgesi'nde yetişen bir ağaç türüdür. Kına kına ağacının reçine ve tanen içerikli kabuğu asırlar öncesinden bu yana kullanılmakta ve faydalarından yararlanılmaktadır.

KINAKINANIN FAYDALARI

Ateş düşürücüdür

Gribe şifadır

İştah açıcı özelliği vardır

Halsizliği ve yorgunluğu giderir vücuda güç verir

Sıtmada kullanılır

Kalp ritim bozukluklarını tedavi etmek amacıyla da kullanılır

Kabızlığa iyi gelir

Kansızlığa çok iyi gelir

Kan yapıcı özelliği vardır

Demir eksikliğini gidermekte oldukça fayda sağlar

Ciltte oluşan kaşıntıları giderir

KINAKINA BİTKİSİ NASIL KULLANILIR?

Kınakına kabuğu aktarlarda bulunabilir. Kabukları kaynattıktan sonra süzerek suyunu tüketebilirsiniz. Dilerseniz kuru üzüm ile de karıştırılıp tatlandırılabilir.

Kemik erimesinin 3 önemli nedeni