AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Kınakına bitkisi ateş düşürücü ve gribe birebir. Osmanlı Dönemi'nde Akdeniz'e açılan gemilerde şifa olarak kullanılan kınakına, özellikle uzun seferlerde sıtmadan dizanteriye kadar birçok hastalık için donanmanın kurtarıcısı olmuş.
Koronavirüsle mücadelenin devam ettiği bugünlerde kınakınanın faydalarını bir araya getirdik. İşte kınakınanın nasıl kullanıldığı ve faydaları...
KINAKINA NEDİR?
Kına Kına, Cinchona cinsini meydana getiren 40 çeşidiyle birlikte Güney Amerika Bölgesi'nde yetişen bir ağaç türüdür. Kına kına ağacının reçine ve tanen içerikli kabuğu asırlar öncesinden bu yana kullanılmakta ve faydalarından yararlanılmaktadır.
KINAKINANIN FAYDALARI
Ateş düşürücüdür
Gribe şifadır
İştah açıcı özelliği vardır
Halsizliği ve yorgunluğu giderir vücuda güç verir
Sıtmada kullanılır
Kalp ritim bozukluklarını tedavi etmek amacıyla da kullanılır
Kabızlığa iyi gelir
Kansızlığa çok iyi gelir
Kan yapıcı özelliği vardır
Demir eksikliğini gidermekte oldukça fayda sağlar
Ciltte oluşan kaşıntıları giderir
KINAKINA BİTKİSİ NASIL KULLANILIR?
Kınakına kabuğu aktarlarda bulunabilir. Kabukları kaynattıktan sonra süzerek suyunu tüketebilirsiniz. Dilerseniz kuru üzüm ile de karıştırılıp tatlandırılabilir.