AKSAM.COM.TR
Mahlep iltihabı ve mikrobu söküp atıyor. Mahlep kabızlık gibi bağırsak ve mide rahatsızlıklarını da önlüyor. Mahlep iltihaba bağlı enfeksiyonu da düşürüyor.
Genellikle toz halinde tatlılar, ekmekler ve içeceklerde aroma verici olarak kullanılan mahlep, bitki çayı olarak da tüketilebiliyor. İşte mahlebin sağlığa sunduğu mucizevi faydalar...
SİNDİRİM SİSTEMİNE DESTEK OLUYOR
Yüksek lif içeriği sayesinde sindirimi kolaylaştıran mahlep, mide rahatsızlıklarını hafifletirken gaz sorunlarına karşı da etkili olabilir. Bağırsak hareketlerini düzenleyerek sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına katkı sağlar.
GÜÇLÜ ANTİOKSİDAN KAYNAĞI
Mahlep, içerdiği doğal bileşiklerle hücreleri serbest radikallere karşı koruyarak yaşlanma sürecini yavaşlatır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
DOĞAL AĞRI KESİCİ
Geleneksel olarak baş ağrısı ve eklem ağrıları için kullanılan mahlep, doğal ağrı kesici özelliklere sahiptir. Mahlep yağı veya çayı, ağrıları hafifletmek amacıyla kullanılabilir.
VÜCUTTAKİ İLTİHABI SÖKÜYOR
Vücutta iltihabı azaltıcı özelliklere sahip olan mahlep, özellikle romatizma ve artrit gibi hastalıklarda semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir.
CİLT SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR
İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde mahlep, cildin sağlıklı ve nemli kalmasını destekler. Sivilce oluşumunu önleyici etkileriyle cilt bakımında da kullanılabilir.
YORGUNLUĞU ALIYOR
Beyin fonksiyonlarını iyileştirerek odaklanmayı artıran mahlep, zihinsel yorgunluğa karşı doğal bir destek sunar.
HORMONLARI DENGELİYOR
Adet dönemindeki sancıları hafifletmeye yardımcı olabilen mahlep, hormon dengesini destekleyerek kadın sağlığı üzerinde olumlu etkiler gösterebilir.
ŞEKER HASTALARI İÇİN BİREBİR
Şeker hastalığı riski taşıyan bireyler için mahlep, insülin duyarlılığını artırarak kan şekeri seviyelerinin daha dengeli olmasına yardımcı olabilir.
DOĞAL AFTODİZYAK ETKİSİ VERİYOR
Tarih boyunca cinsel isteği artırıcı etkileriyle bilinen mahlep, geleneksel tıpta bu amaçla kullanılan bitkiler arasında yer alır.