Osmaniye'nin meşhur zorkun tava tarifi

Osmaniye'nin meşhur zorkun tava tarifi ana yemek olarak servis edebileceğiniz bol baharatlı bir yemektir. Kuşbaşı etlerin pişirilmesiyle hazırlanan zorkun tavanın yapılışı ve malzemeleri haberimizde...

Zorkun tava tarifi iftara saatler kala araştırılıyor. Peki, zorkun tava nasıl yapılır? Kuzu etiyle pişirilen zorkun tava Osmaniye'nin meşhur yemeğidir. Fırında pişirilen zorkun tava favori yemeğiniz olabilir. İşte adım adım zorkun tava tarifi ve malzemeleri...

ZORKUN TAVA TARİFİ MALZEMELER

1 kg kuzu kuşbaşı et

30 diş sarımsak

6 adet yeşilbiber

6 adet domates

1 yemek kaşığı margarin

1 yemek kaşığı kekik

1 yemek kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı pul biber

1 yemek kaşığı tuz

ZORKUN TAVA YAPILIŞI

Zorkun tava tarifi için önce bakır veya alüminyum tepsi içerisine margarin ve kuşbaşı et ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirin.

Halka şeklinde doğranan biberleri ilave edin ve kavurun. İçerisine küp şeklinde doğranan domates, sarımsak, pul biber, karabiber, kekik ve tuz karıştırın. Tüm malzemeleri tepsiye yayın.

200 derece ısıtılmış fırında pişirin. Zorkun tava hazır. Afiyet olsun...