Osman Müftüoğlu'ndan hafızayı güçlendiren besin önerisi! Günde sadece 2 kaşık yeterli oluyor...

Osman Müftüoğlu hafızanın güçlendirilmesine faydalı olan besin önerisinde bulundu. Pek çok kişinin dikkatini çeken öneri, oldukça konuşuldu. Ayrıca Osman Müftüoğlu ilgili besinin omega-9 açısından zeytinyağından bile daha zengin olduğunu belirtti. İşte detaylar…

Sosyal medya üzerinden sağlıklı beslenme tavsiyelerinde bulunan Osman Müftüoğlu, hafıza için de besin önerisinde bulundu. Söz konusu besinin hafıza için faydalı olduğunu belirten Osman Müftüoğlu, tüketilmesini tavsiye ediyor. Ayrıca ilgili besinin hafızadan kalp sağlığına kadar birçok faydası bulunuyor.

OSMAN MÜFTÜOĞLU'NUN HAFIZA İÇİN ÖNERDİĞİ BESİN

Osman Müftüoğlu bellek ve hafıza için üzüm çekirdeğini önerdi. İşte üzüm çekirdeğinin faydalarından bazıları şu şekilde;

  • Osman Müftüoğlu'nun önerdiği üzüm çekirdeği hafızanın güçlenmesine faydalı olur. Ayrıca bellek kaybından korur.
  • İçi antioksidan ve vitaminlerle doludur.
  • Kalp ve damar hastalıklarına karşı faydalı olur.
  • Osman Müftüoğlu'nun önerdiği üzüm çekirdeğinin kanserle mücadeleye etkisi bulunur.
  • İçerisindeki yağ oldukça kalitelidir. Vücuda faydalı olan yağ asitlerini içerisinde barındırır. Zeytinyağında bulunan omega-9 oleik asitten daha zengin olduğu bilinir.
  • Üzüm çekirdeğinin diğer faydaları şu şekilde;

    Beyin fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olur.

    Yağ yakmaya faydalı olur.

    İltihap ve enfeksiyonun temizlenmesine yardımcı olur.

    Sivilce oluşumunu önlemede yardımcı olur.

    Kanı zararlı maddelerden korumaya yardımcı olur.

    ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ NASIL TÜKETİLMELİ?

    Osman Müftüoğlu'nun hafıza için tavsiye ettiği üzüm çekirdeği oldukça yararlı oluyor. Ancak birçok insan tarafından Osman Müftüoğlu'nun hafıza için önerdiği üzüm çekirdeğinin tüketim şekli de merak ediliyor.

    Sabah kahvaltılarına, yemeklere veya salatalara 2 tatlı kaşığı kadar üzüm çekirdeği eklenebilir. Üzüm çekirdeği çiğnenerek tüketilebilir. Ayrıca ön önemli nokta, taze ve kaliteli olan üzüm çekirdeğinin tercih edilmesidir.