Osman Müftüoğlu alzaymır için mor besinleri önerdi! Bol bol tüketin

Beslenmenin alzaymır hastalığı üzerinde etkili olduğunu belirten Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, “Beyin morarmayı sever. Beyni morartmak çok iyi bir şeydir. Ne kadar çok mor gıda varsa tüketmeye çalışın. En kolayı mor lahana.” dedi. İşte beyin hastalığı olan alzaymırla ilgili Osman Müftüoğlu'nun önerileri…

Merve Kantarcı Çulha

Alzaymır hastalığı, zeka ve beyin fonksiyonlarını doğrudan etkileyen ilerleyici bir nörolojik bozukluktur. Bu hastalıkta beyindeki sinir hücreleri zamanla zarar görür ve iletişim kurma yetenekleri azalır. Sonuç olarak kişi hafıza kaybı, zeka gerilemesi ve bilişsel işlevlerde bozulma yaşar. Peki, alzaymır gibi hastalıklarla mücadele nasıl olmalı, alzaymıra ne iyi gelir?

Osman Müftüoğlu, Yaşasın Hayat programında alzaymıra iyi gelen mor gıdaları açıkladı. Müfüoğlu, ailesinde alzaymır hastalığı olanlara şunları söyledi:

"Alzaymır genetiği olan kişinin doğru beslenebilir ve doğru yaşam tarzı değişikliklerini zamanında devreye sokmaya başarabilirse; doğru beslenir, güzel uyur, stresini yönetir, huzurlu bir hayata odaklanır, düzenli bir egzersiz yaparsa genetiğe teslim olmaz."

MOR GIDALAR ALZAYMIRI GECİKTİRİR

Siyah lahana, mor lahana ya da mor turbun beynin en iyi dostları olduğunu söyleyen Müftüoğlu, üzüm çekirdeğinin de çok önemli olduğunu söyleyerek şu şekilde tarif verdi:

"Üzüm çekirdeğini öğütün ve yoğurda karıştırın. Yoğurt mosmor olur. Beyin mor rengi çok sever. Ama sadece mor rengi sevmez. Beyin zerdeçaldan çok hoşlanır. Ne kadra çok sisteminizde zerdeçal varsa beynin glial hücreleri o kadar az iltihaplanır. İltihaplanmayla ilgili belleği bozan hastalıklar, başta alzaymır ve Parkinson daha geç devreye girer."

Ödev yapmamak ve dikkat dağınıklığı bir zeka işareti mi? Uzmanı açıkladı