Osman Müftüoğlu açıkladı! Diyabet o hastalıkların habercisi! Şekerin suçu biziz

Kronik hastalıkların en tehlikelisinin şeker hastalığı olduğunu belirten Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, ''Damar sertliği diyabetle baş başadır.'' dedi. Osman Müftüoğlu, diyabetin yol açtığı hastalıklar hakkında bilgi verdi.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Diyabet günümüzde en sık görülen hastalıklardan biri. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, diyabetin yol açtığı hastalıklar hakkında bilgi verdi.

"Tip 2 diyabette suçlu biziz.Yediklerimiz, içtiklerimiz, tembelliğimiz, hareketsizliğimiz, dikkatsizliğimiz..." diyen Osman Müftüoğlu, sosyal medyada diyabetle ilgili detaylı bilgiler verdi.

DİYABETİN YOL AÇTIĞI HASTALIKLAR

Diyabetin damar sertliğinden bunamaya kadar etkisi olduğunu anlatan Müftüoğlu, diyabetin yol açtığı hastalıkları şöyle anlattı:

"Bu devirde bir insanın preinsülin direncinden prediyabete gidiyorsunuz. Hatta biraz daha geriye gidin, önce insülin fazlalığınız var. Ne diyor Osman Hoca? Beşi geçmesin, sekiz olunca biz buna hiperinsülinemi diyoruz. Daha insülin direnciniz yok sonra üç beş sene sonra kilo almaya devam ediyorsunuz, kötü beslemede ısrarlı davranıyorsunuz o insülin fazlalığı hiperinsülinemi insülin direnci oluyor. Bana ne kardeşim diyorsunuz, gıdığım olsun, kalçam genişlesin, belim genişlesin. İnsülin direncinden bir üste terfi ediyorsunuz. Yaş 55'e gelince gizli şeker prediyabet. "Ya ne olacak hocam işte tansiyonum yok, şekerim yok, yiyeyim içeyim, keyfime bakayım, yan gelip yatayım." Tamam yat kardeşim ondan sonra prediyabetten diyabete terfi ediyoruz. Hayırlı işler. Hoş geldiniz. Nereye hoş geldiniz? Damar sertliğine hoş geldiniz. Bunamaya hoş geldiniz. Felce hoş geldiniz, kalp krizine hoş geldiniz. Böbrek yetmezliğine hoş geldiniz. O nedenle bu devirde bu süreçleri hayatı boşa alarak, vitesi boşa alarak kendi haline bırakmak hem bir kişi için hem de o kişiyi izleyen doktor için fevkalade ayıp olan bir şey, yanlış olan bir şey. Damar sertliği diyabetle baş başadır."