Oruçluyken ağız kokusu nasıl önlenir? Taze nane ve limon macun kadar etkili

Oruç tutanlar belli bir süre aç ve susuz kalır. Bu durum da ağız kokusuna yol açabilir. Ağız ve diş temizliğini düzenli yapmak kokuyu önler. İşte 6 tüyo...

Ağız kokusu bireyi rahatsız eder. Sahurda nane ve limon tüketmek ağzı ferahlatır. Peki ağız kokusunu gidermede 6 öneri ne? İşte detaylar...

ORUÇLUYKEN AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEMEK İÇİN İPUÇLARI

1- Dişlerinizi düzenli olarak fırçalayın ve diş ipi kullanın: Günde en az iki kez dişlerinizi fırçalayın ve diş ipi kullanarak diş aralarını temizleyin. Bu işlem, ağızdaki yiyecek artıklarını ve bakterileri uzaklaştırarak ağız kokusunu azaltır.

Dişler düzenli fırçalanmazsa, plak adı verilen bir bakteri tabakası birikir. Bu plak diş etlerini tahriş eder ve dişler ile diş etleri arasında periodontit adı verilen bir iltihaba neden olur. Düzenli veya uygun şekilde temizlenmeyen protezler de ağız kokusuna neden olan bakterileri barındırır.

2- Antiseptik ağız gargarası kullanın: Ağız gargarası, ağızdaki bakterileri öldürerek kötü kokuları azaltmaya yardımcı olur. Alkol içeriği düşük veya alkol içermeyen bir ağız gargarası tercih edin.

3- Susuzluğu önleyin: Susuzluk, ağız kuruluğuna neden olur ve bu da ağızda kokuyu artırır. İftar ve sahur arasında bol miktarda su içmek önemlidir. Ayrıca, iftar ve sahur arasında ağzınızı suyla çalkalamak ağızda biriken yiyecek artıklarını ve bakterileri temizleyerek ağız kokusunu giderir.

4- Taze nane veya limon tüketin: Sahur veya iftardan sonra taze nane veya limon tüketmek, ağız kokusunu maskelemeye yardımcı olur.

5- Meyve ve sebzeler tüketin: Sahur ve iftarda bol miktarda meyve ve sebze tüketmek, ağız kokusunu azaltmaya yardımcı olur. Bu gıdalar, ağız kokusunu azaltmanın yanı sıra tazelemenin ve doğal temizliğin bir parçasıdır. Elma, havuç, kereviz ve diğer sert meyve ve sebzeler, kokuya neden olan plak ve yiyecek parçacıklarının ağzınızdan temizlenmesine yardımcı olur.

6- Baharatlı ve yağlı yiyeceklerden kaçının: İftar ve sahurda tüketilen yiyeceklerin ağız kokusunu artırabileceğini unutmayın.