Ortaya çıktı: Sivrisinek ve keneyi uzaklaştırmanın kolay yolu! Oysa bu kadar basitmiş

Sivrisinek ve keneyi uzaklaştırmanın kolay yolu birçok insan tarafından merak ediliyor. Çünkü biri ciddi sağlık problemlerine neden olurken, diğeri özellikle uyku esnasında rahatsızlık oluşturabiliyor. Öte yandan sivrisinek ve keneyi uzaklaştırmanın kolay yolu adeta ortaya çıktı. Detaylar haberimizde…

Sivrisinek insanları özellikle uyku esnasında rahatsız edebiliyor. Çünkü ısırdığında şişkinlik ve kaşıntıya sebep olabiliyor. Öte yandan kene tutunması, insanlarda ciddi sağlık problemleri ortaya çıkartabiliyor.

Kene ve sivrisineğin insanlarda rahatsızlık oluşturması, onları uzaklaştırmanın yollarını da merak ettirebiliyor. Öte yandan bu noktada hem sivrisinek hem de keneyi uzaklaştırmanın bazı kolay yolları bulunuyor.

SİVRİSİNEK VE KENEYİ UZAKLAŞTIRMANIN KOLAY YOLLARI

Sivrisinek ve keneyi uzaklaştırmanın kolay yolları adeta ortaya çıktı. Çünkü bazı yöntemler onlardan kurtulmak için, ''oysa bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor. İşte söz konusu kolay yollardan birkaçı şu şekilde;

Sivrisinekleri uzaklaştırma konusunda; sirke, karanfil, soğan, sarımsak ve limon faydalı olabilir.

Kene ve sivrisineklerin lavanta kokusundan hoşlanmadıkları söyleniyor. Bu nedenle hem kene hem de sivrisinekleri uzaklaştırmak için lavanta kokusu denenebilir.

Kapalı kıyafetlerin giyilmesi, kene ve sivrisinekten kurtulmak için faydalı olabilir. Çünkü birinin ısırması, diğerinin tutunması önlenebilir.

Piknik alanlarında pantolon paçalarının çorapların içine sokulması öneriliyor.

Açık renkli kıyafetler giyilirse, üzerlerine konduklarında daha kolay fark edilebilirler.

Not: Kene tutunması ciddi sağlık problemlerini ortaya çıkartabilir. Bu nedenle tutunma olduysa, mutlaka erken teşhis ve müdahale için uzman bir doktora başvurulması gerekir.