Domuz gribinin baş düşmanı besinler! Bu ikiliyi kesinlikle beraber tüketin

Son günlerde artan domuz gribi vaka sayısı ortalığı karıştırdı. Çocuklarda başlayan şimdilerde ise yetişkinlerde görülen virüs yatak döşek yatırıyor. Savunma mekanizmasını alt üst eden virüse karşı bağışıklığı güçlendiren besinler tüketmekte fayda var. İşte domuz gribe karşı bağışıklığı güçlendiren besinler...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Domuz gribi ilk kez en yüksek haliyle 2009 yılında ortaya çıktı. H1N1 virüsünün neden olduğu domuz gribi, pandemi sürecinde neredeyse hiç görüşmedi. Ancak maskelerin çıkmasıyla artan en büyük hastalık oldu.

Virüs önce çocuklar arasında başladı. Şimdi ise yetişkinleri tek tek vuruyor. Ortalığı karıştıran domuz gribine karşı en etkili besinler ise uzmanlar açıkladı. Virüsün bütün etkilerini bertaraf eden besinler bağışıklığı dipçik gibi yapıyor.

İŞTE DOMUZ GİRİBİNE KARŞI ETKİLİ OLAN BESİNLER

PORTAKAL VE NAR

En güçlü D vitamini ve antioksidan olan bu iki meyve virüslerin aktivasyonunu hızla bitirir. Uzmanlar özellikle narın tuzla beraber tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi. Tuzlu nar, domuz gribinin üst solunum yolundaki işlevselliğini azaltırken boğazın tahribini de iyileştirir. Öte yandan kış aylarında artan bu hastalığın en doğal ilacı portakal posasıdır. Hem bağışıklığı hem de sinir sistemini güçlendirir.

KEMİK SUYU

Gün de tüketilen bir kase kemik suyu içerdiği doğal ilikler sayesinde bağışıklığın ihtiyacı olan proteini sağlar. Ayrıca uzmanlar kemik suyu kaynatılırken içine soğan sarımsak konulmasını tavsiye eder. Çünkü doğadaki en iyi antibiyotik olan bu iki besin yatak döşek yatan hastayı dipçik gibi yapar.

7 SAAT BOYUNCA...

Vücudun en ihtiyacı olan şey uykudur. Uzmanlar güçlü bir bağışıklığın sırrının 7 saatlik uyku olduğunun altını çizdi. Düzenli yapılan bu uyku saati vücut direncini artırır.

ZENCEFİL-KUŞBURNU-LİMON

En etkili bitki çayları olan zencefil kuşburnu ve limon çaylarından günde birer bardak tüketilebilir. Ayrıca gün içinde bol bol su içilmesi lazım.

Herkes yanlış biliyor! 3 litre su içmek cildi gençleştirir mi?

Bilim insanları açıkladı: Yürüme sanatıyla ayda 7 kilo verin...