Orkideyi 1 haftada çiçek açtıran yöntem

Orkide en sevilen ve çiçek açtığında mutlu eden bitkilerin başında geliyor. Çünkü orkide bakımı kolay olup en zor açan çiçeklerden biri. Orkidenin açmamasının en önemli sebebi yerini sevmemesi gelir. Bunun yanında orkideyi bir haftada çiçek açtıran bir püf noktası vardır. İşte açmayan orkideye şifa suyunun detayları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Orkideler bazen yerini sevmediklerinde sadece yaprak ve kök verebilirler. Bunun sebebi ışığı doğru ve yeteri kadar hava almamaları olabilir. Peki, orkide nasıl çiçek açar?

Açmayan orkideler için haşlanmış yumurta suyu şifadır. Çünkü haşlanmış yumurta suyu orkideyi bir haftada çiçek açtırabilir. Düzenli olarak havalandırdığınız ve iki günde bir haşlanmış yumurta suyuyla suladığınız orkidenin filizlendiğini fark edeceksiniz.

Haşlanmış yumurta suyunda fosfor, nitrojen ve kalsiyum gibi mikro besinlerin çoğu kaynayarak suya karışır. Haşlanmış yumurta suyunu soğuduktan sonra orkidenize dökebilirsiniz. Bu şekilde bitki için ihtiyaç duyulan gübreyi de almış olur.

ORKİDENİN ÇİÇEK AÇMAMASININ SEBEPLERİ

Orkideniz yalnızca yaprak ve kök üretiyorsa bu, ışıktan yoksun olduğu anlamına gelir. Bu, yerini değiştirme zamanının geldiği anlamına gelir. Pencerenin yakınına yerleştirin ancak doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan kaçının.

Bir orkidenin ihtiyaç duyduğu ışık miktarı türden türe değişir. Phalaenopsis orkidesinin bakımı zor değildir. Bir pencere kenarına yerleştirirseniz ve bitkinize filtrelenmiş ışık sağlarsanız kolayca çiçek açabilir.

Oncidium veya dendrobium gibi diğer orkide türleri daha fazla ışığa ihtiyaç duyar. Phalaenopsis'in yeni başlayanlar için uygun orkideler olduğunu unutmayın, çünkü bakımı en kolay olanlardır.

Orkideniz çiçek açmıyorsa bu durum odanın sıcaklığından da kaynaklanıyor olabilir. Sıcaklık değişimlerine karşı duyarlı olduğunuz için orkidelerinizi radyatörün yakınında tutmaktan ve cereyan etmekten kaçının.

Çiçek açmayan orkide aynı zamanda gübresi olmayan bir bitkidir. Büyümesini ve çiçeklenmesini desteklemek için bu bitkinin ayda bir kez özel bir orkide gübresiyle gübrelenmesi gerekir.