Orjinal supangle tarifi! 3 adımda supangle nasıl yapılır?

Supangle hafif ve sevilen çikolatalı bir tatlı. Özellikle çocukların ensevdiği tatlı olan supanglenin yapımı çok basit. Peki supangle nasıl yapılır? Supangle tarifinin püf noktası neler? İşte 3 adımda supangle yapımı...

Supangle yapımı en kolay tatlılardan biri. Akşam çaylarınıza eşlik edebilecek lezzetiyle harika bir alternatif. Peki supangle nasıl yapılır? Supangle tarifinin püf noktası neler? İşte 3 adımda supangle yapımı...

SUPANGLE İÇİN MALZEMELER

1 litre süt

3 yemek kaşığı kakao

3/4 su bardağı un

8 yemek kaşığı toz şeker

1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket bitter çikolata

1 paket vanilin

1 su bardağı soğuk su

SUPANGLE TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Orta ateşte sürekli karıştırılarak un kokusu çıkana kadar sürekli karıştırılarak pişirilmeli. Tam kıvamında olması için sıcakken en son soğuk su konup karıştırılmalı.

SUPANGLE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Süt, kakao, un, toz şeker, yumurta sarısı ve tuz karıştırılır. Kıvam alana kadar orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir.

Ocaktan alıp tereyağ, küçük parçalara ayrılan çikolata ve vanilin eklenerek karıştırılır. En son soğuk su eklenip karıştırılır.

Servis kaplarına paylaştırılıp isteğe bağlı taze meyve, çikolata parçaları, kuru yemiş vb. süslenir. Oda ısısına geldiğinde buzdolabına alınır. Soğuyunca servis edilir. Afiyet olsun.