Zeka düzeyini ortaya çıkarıyor! Resimde ilk gördüğün karakterini ele veriyor

Optik illüzyonlu kişilik testleri sunduğu çizimler, görseller üzerinden beynin farklı yönlerini, karakter özelliklerini ortaya çıkarıyor. Yanılsamalar çoğu zaman boş değildir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Fakat bunun da bir anlamı vardır. İşte zeka düzeyi hakkında varsayımlarda bulunan kişilik testi. Tek yapmanız gereken resimde gördüğünüzü işaretlemek...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Kişilik testleri insanı kendinde tanımladığı özelliklerin dışına çıkarır. Özellikle optik illüzyonlardaki çizimler, görseller beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Fakat bununda aslında zekayla, karakterle bir ilgisi vardır. Bu resimde ilk ne görüyorsunuz? Ağaç mı, insan yüzü mü yoksa yürüyen kadın mı? Bu üçlüden ilk gördüğünüz karakterinizle ve zekanızla ilgili size özel bilgiler veriyor.

İnsanın sevmediği özelliklerini değiştirebilmesi için önce kendini yüzde yüz tanıması gerekir. Optik illüzyonlu kişilik testleri farklı görünümlere sahip ve farklı algılanabilen nesneler veya çizimlerle doludur. Optik yanılsamalar kendinize itiraf edemediğiniz bilinçaltı özelliklerinizi ortaya çıkarır. Araştırmalar, optik illüzyonların beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verme eğiliminde olduğunu kanıtladı. Peki söyleyin bize, bu optik illüzyonda ilk olarak ne gördünüz?

Seçtiğin ayna çapkınlığı test ediyor! Tek soruluk kişilik testi