Sivrisineklerin vazgeçemediği kan grubu! Onun tadına doyamıyorlar

Sivrisinekler, bazı kişileri daha fazla ısırabiliyorlar. Bu nedenle o böcekler, bazı insanların adeta korkulu rüyası haline de gelebiliyor. Bunun yanı sıra sivrisineklerin bir kan grubunu daha fazla sevdiği de söyleniyor. Bu nedenle o kan grubundaki insanları daha çok hedef alabiliyorlar. İşte detaylar…

Sivrisinekler, insanları ısırırken koku, karbondioksit seviyesi ve beden ısısına göre tercih yapabiliyorlar. Bunun yanı sıra sivrisineklerin kan grubuna göre de tercih yaptıkları söyleniyor. Özellikle bazı kan gruplarına sivrisineklerin daha fazla yöneldikleri aktarılıyor.

ONUN TADINA DOYAMIYORLAR

Sivrisineklerin bazı insanları daha fazla ısırdıkları görülebiliyor. Buna istinaden bazı araştırmalarda, kan gruplarına göre de sivrisineklerin tercih yapabildikleri söyleniyor. Bu nedenle iki kişi arasında tercih yaptıklarında, sevdikleri kan grubuna daha fazla gittikleri düşünülüyor.

Sivrisinekler, adeta tadına doyamadıkları kan grubundan vazgeçemiyorlar. Bu nedenle bazı kişileri, bir gecede birçok kez ısırabiliyorlar. Bunun yanı sıra söz konusu böceklerin sürekli ısırması, pek çok insanı da rahatsız edebiliyor. Çünkü ısırdıklarında şişkinlik, kızarıklık ve kaşıntı gibi durumlar oluşturabiliyorlar.

SİVRİSİNEKLERİN SEVDİĞİ KAN GRUBU

Bazı uzmanlara göre, sivrisineklerin 0 kan grubunu daha fazla sevdikleri söyleniyor. Nitekim sivrisinekler adeta 0 kan grubunun tadına doyamıyorlar. Bu nedenle en fazla 0 kan grubundaki insanları ısırmayı tercih edebiliyorlar.

Eğer söz konusu kan grubunda olan kişiler, o böceklerin bulundukları ortamda yoklarsa, yine farklı kan gruplarına da yönelebilirler. Bu nedenle sivrisineklerden korunma yöntemleri de bazı kişiler tarafından sürekli olarak araştırılabiliyor.

Bilim insanları açıkladı! Sivrisinekler bu renk giyenleri yiyecek zannediyorlar