Ömür Akkor iyi bir menünün olmazsa olmazını açıkladı! İşte iftar menüsünün püf noktası

Şef Ömür Akkor yemekle ilgili en çok merak edilen soruları yanıtladı. Türk mutfağı üzerine 25 yıldır çalışmalar yapan Ömür Akkor, iyi bir iftar menüsünün olmazsa olmazının menüde kullanılacak malzemelerin orijinalliği olduğunu söyledi. İyi yemek yapmanın püf noktasını da anlatan Şef Akkor, geleneksel yöntemleri önerdi. İşte Ömür Akkor'un mutfak sırları...

Mutfak sırları merak edilen şeflerin başında Ömür Akkor geliyor. Çünkü kendisi hem seyyah hem şef. Peki, Ömür Akkor nasıl yemek yapıyor? Ünlü şef iftar menüsü için ne öneriyor?

Alem'den Nazlı Sancaklı'nın sorularını yanıtlayan Ömür Akkor, iyi yemek yapmanın püf noktasının malzeme olduğunu söyledi.

İyi yemek yapmanın püf noktaları sizce neler?

Kesinlikle iyi malzeme ve geleneksel yöntemler! Aksi durumda bu mümkün değil. Çeşitli akımlar gastronomi dünyasından gelip geçiyor ama geleneksel mutfak, iyi malzeme ve eski teknikler her zaman yerini ve saygınlığını koruyor.

Bir menü kurgularken nelere dikkat ediyorsunuz? Bu süreçte vazgeçilmez kurallarınız neler oluyor?

Kesinlikle hikayesi... Menüde kullanılacak malzemelerin orijinalliği, geleneksel yöntemlerle üretilmiş olması ve nihayetinde de yapılan yemeklerin geleneksel yöntemlerle pişirilmesini, menü kurgulama sürecimin vazgeçilmez kuralları arasında sayabilirim.

Tok olsanız bile "hayır" diyemeyeceğiniz lezzetler neler?

Pilav ve türleri, köfte ve döner, zeytinyağlı barbunya...

Mutfağınızdan eksik etmediğiniz bir yiyecek var mı?

Ev yapımı yoğurt, ev yapımı sirkeler ve bolca yeşillik. Özellikle tere ve nane...