Ömre ömür katıyor! Evde kaz eti nasıl pişirilir? Limon sürmeyi unutmayın

Protein bakımından kırmızı eten bir daha güçlü olan kaz etini pişirmek oldukça basittir. Zorlu gibi görünse de bu lezzet parmaklarınızı bile yedirtir. Kuyularda pişirilen kaz eti evde en basit yollarla nasıl yapacağınızı derledik. Peki evde kaz eti nasıl pişirilir? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kaz oldukça besleyici bir ettir. Anadolu insanının sağlıklı ömrünü borçlu oldukları nadir besinlerden biridir. İçeriğinde yüksek oranda protein, kalsiyum, demir ve potasyum barındıran kaz eti, yaklaşık 140 gramı 35 gram protein barındırır.

Anadolu mutfağında tavuktan daha çok pişen bir lezzetti. Eti kırmızı etle eş değerdir. Özel davetlerde yapılan kaz etinin en kolay yapım yöntemini sizler için değerlendirdik.

EVDE KAZ ETİ NASIL PİŞİRİLİR?

MALZEMELER

Bir adet kaz eti

1 adet limon

1 yemek kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz biber

1 tatlı kaşığı karabiber

1 çay kaşığı sarımsak tozu

1 yemek kaşığı süt

1 çay kaşığı fesleğen ve kekik

1 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Bir gün boyunca kaz etini tuzlu su da bekletin.

Bu etini yumuşatır. Ertesi gün ise suyu boşaltıp kaz etini düdüklü tencerede 30 saat kaynatın.

Ardından kaz etini çıkartıp fırın telinin üzerine koyun.

Bir kapta zeytinyağını, sütü ve tüm baharatları karıştırın.

Limonu ortadan ikiye bölün.

Kazın her alnına sürün. İyice sürdüğünüz limon parçasını üzerine karıştırdığınız karışımı fırça yardımıyla sürün.

270 derece ısıttığınız fırına koyun.

Yaklaşık 1 saat sonra fırından çıkartın.

Kaz etiniz sunuma hazır.

Afiyet şifa olsun...

Zengin bir sofranın ikilisi! Kuzu kaburga ve firik bulguru nasıl yapılır?

En doğru ve çıtır çıtır patates kızartması tarifi! Püf noktası...