Omega-3 yağ asitleri deposu! Somon balıklı pizza nasıl yapılır?

Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan somon balığıyla yapılan enfes tat yapılan pizza damaklarda iz bırakıyor. İtalya ve Norveç mutfaklarının birleşiminden oluşan bu enfes tadın yapımını sizler için araştırdık. Peki somon balıklı pizza nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Klasik pizza hamurunuz her zaman hazırsa şipşak tariflerden birini sizler için araştırdık. Omega-3 yağ asidi bakımından zengin olan bu besin sayesinde pizzanız enfes bir lezzete dönüşecek.

Oldukça basit bir formda yapılan pizza tarifiyle ailenizi mutlu edebilirsiniz. Peynir sos ve kaşarla birleşen bu lezzet oldukça da doyurucudur. İtalyan usulü tarifi sizler için hazırladık.

PEKİ SOMON BALIKLI PİZZA NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Bir adet somon balığı

Bir tatlı kaşığı top karabiber

Bir yemek kaşığı domates salçası

Bir çay kaşığı fesleğen

40 gram kaşar

20 gram beyaz peynir

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Bir adet rendelenmiş sarımsak

YAPILIŞI

Hazır hamurunuzu yuvarlak formda açınız.

Üzerine bir kapta karıştırdığınız salça, fesleğen, karabiber sarımsak sosunu sürün.

Arından kaşar ve beyaz peynir rendeleyip koyun.

En son somon balığını ince ince kesip üstüne koyun.

Biraz daha kaşar ve beyaz peynir koyduktan sonra 150 derecelik fırına pizzayı verin.

Yaklaşık 20 dakika sonra fırından çıkartın.

Pizzanız servise hazır!

Afiyet şifa olsun...

Biber salçalı kabak dolması tarifi! Ağızlarda bıraktığı tada bayılacaksınız...

Lezzeti başınızı döndürecek! Vişne soslu hindi eti nasıl pişirilir?