AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Kılçığına dikkat etmeniz gereken balıkların başında gelen palamuttan lezzetli yemekler yapabilirsiniz. Bunların başında da kızartma türü gelir. Palamut balığı diğer balık türlerine oranla daha yüksek oranda omega-3 yağ asidi barındırır.
Kanseri önleyen ve hafızayı güçlendiren omega-3 yağ asidi vücudun özelikle kış aylarında en çok ihtiyaç duyduğu besindir. Sizinle paylaşacağımız tarifle en pratik palamut balığı kızartmasını yapabilirsiniz.
2 adet dilimlenmiş palamut
1 su bardağı galeta unu
Yarım çay bardağı un
Bir çay kaşığı kadar toz biber, karabiber, toz nane, toz fesleğen
1 su bardağı kızartma yağı
Dilimlenmiş palamutları iyice yıkayın. Akabinde baharatları bir kapta karıştırın.
Palamut dilimlerini bu baharatlara batırın. Ardından una ve galetaya batırıp kızartın.
Yağ çeken bir peçetenin üzerine koyun.
Çünkü palamut balığı çok fazla yağ çeker.
Ardından servis edeceğiniz tepsiye roka ve turpla beraber koyun.