Omega-3 yağ asidi deposu! Palamut balığı kızartması en pratik nasıl yapılır?

Balıklar arasında en yüksek oranda omega-3 yağ asidi barındıran palamut balığını bu akşam sofralarınıza taşıyın. Evde hem pratik hem lezzetli bu yemeği yapmak ise artık çok kolay. Peki palamut balığı kızartması en pratik nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kılçığına dikkat etmeniz gereken balıkların başında gelen palamuttan lezzetli yemekler yapabilirsiniz. Bunların başında da kızartma türü gelir. Palamut balığı diğer balık türlerine oranla daha yüksek oranda omega-3 yağ asidi barındırır.

Kanseri önleyen ve hafızayı güçlendiren omega-3 yağ asidi vücudun özelikle kış aylarında en çok ihtiyaç duyduğu besindir. Sizinle paylaşacağımız tarifle en pratik palamut balığı kızartmasını yapabilirsiniz.

PEKİ PALAMUT BALIĞI KIZARTMASI EN PRATİK NASIL YAPILIR?

2 adet dilimlenmiş palamut

1 su bardağı galeta unu

Yarım çay bardağı un

Bir çay kaşığı kadar toz biber, karabiber, toz nane, toz fesleğen

1 su bardağı kızartma yağı

YAPILIŞI

Dilimlenmiş palamutları iyice yıkayın. Akabinde baharatları bir kapta karıştırın.

Palamut dilimlerini bu baharatlara batırın. Ardından una ve galetaya batırıp kızartın.

Yağ çeken bir peçetenin üzerine koyun.

Çünkü palamut balığı çok fazla yağ çeker.

Ardından servis edeceğiniz tepsiye roka ve turpla beraber koyun.

Afiyet şifa olsun...

Demli bir çayın yanına yakışan çıtır börek! Yapımı 20 dakikanızı alacak

Hem sağlıklı hem lezzetli! Brokolili ve havuçlu börek nasıl yapılır?