Olaylara karşı tepkiyi ölçen kişilik testi

Kişilik testleri kişinin kendisini keşfetmesinde rol oynuyor. Bazen de kendimize karşı inkâr ettiğimiz duyguları ortaya çıkarıyor. Herhangi bir kriz durumunda tepkiyi ölçen bir test hazırladık. İşte kriz durumunda sergilediğiniz davranış...

"Herhangi bir kriz durumunda ne yaparım?" diye hiç düşündünüz mü? Kendinizin ya da yakınınızın başına gelen bir olay da olabilir. Kişilik testine göz atarak bu sorunun cevabını bulabilirsiniz.

Japonya'da 4 milyon satan Isamu Saito'nun Kokoloji kitabında yer alan kişilik testini sizler için kaleme aldık. İşte kriz durumunda olaylara karşı tepkiyi ölçen sorular ve cevaplar...

Mahkeme salonunda geçen bir filmde aktörsünüz, aşağıdakilerden hangisini oynarsınız?

1. Avukat

2. Dedektif

3. Suçlu

4. Şahit

CEVAPLARA GÖRE DAVRANIŞLAR

Aktör, senin sosyal kişiliğini ve dış dünyayı karşılayan yüzünüzü yansıtır. Kendinizi bir aktör olarak hayal etmek size istediğiniz rolü oynama özgürlüğü sunar. Oynadığın rol, bir kriz durumunda ne tepki verdiğini anlatır.

1) Ateş altında daima soğukkanlısın ve seni terlerken görmek zor. Fakat çok gergin durumlarda ortaya çıkan bir başka yüzün daha var. Kısıtlamaları unutacak kadar ateşli ve gerekirse patlamaya hazır bir savaşçı. Bu soğukkanlılık ve ateşlilik seni en umutsuz durumlarda bile düzlüğe çıkarıyor.

2) Karmaşa ve karışıklık seni etkilemiyor. Başkaları kendilerini kaybettiğinde bile sen sakin kafayla düşünebiliyorsun. Çevrenizdekiler bu özelliğine saygı duyuyor ve zorda kaldıkları zaman senden yardım istiyorlar.

3) İlk bakışta güçlü ve umursamaz görünüyorsun ama aslında savaşları sonuna kadar götürmek için gerekli olan şey sende yok. İşler zorlaşınca, kaygılanmakla vakit kaybediyor, sorunları çözmek yerine kendini yargılamaya başlıyorsun. Senin için yapılacak en iyi şey olayları daha pratik yoldan çözümleyebilen birisiyle ortaklık kurmaktır.

4) Her durumda uyumlu ve yardımsever olarak görünsen de başkalarını memnun etmek için gösterdiğin fazla çaba seni de bir dert kaynağı haline getiriyor. Herkesle her zaman geçinmek uğruna tutarsız ve hatta güvenilmeyecek birisi haline geliyorsun. Yaptıklarının başkalarını mutlu ya da mutsuz edip etmediğinden sürekli endişe duymayı bırakmalısın. Kendini ispatlaman gereken tek kişi kendinsin.