Öksürük için asırlık doğal ilaç! Günde 3 kere içmek balgamdan kurtarıyor

Kış ayları gelince öksürük için doğal ilaçlarda araştırılmaya başlanıyor. Bazı baharatlarla çay yapabilir ve çayınıza bal ekleyerek içeceğinizi öksürük ilacı haline getirebilirsiniz. İşte öksürük için doğal ilaç...

Kuru öksürük Kovid belirtilerinden biri olduğu için başladığında endişeye sebep olabilir. Kuru öksürükler grip veya soğuk algınlığından sonra haftalarca devam edebiliyor. Bu yüzden ya içtiğiniz çaya eklemeler yapmanız gerekiyor ya da çay tercihinizi değiştirmeniz gerekiyor.

Öksürük için evde yapılan ilaçlar çok işe yarıyor. Özellikle bal kuru öksürük ilaçlarının en iyisidir. Fakat bunun dışında da şifalı içecekler vardır. İşte öksürük için 3 çay...

ZERDEÇAL

Bir diğer çok işlevli çare ise kurkumin içeren zerdeçaldır. Anti-inflamatuar, anti-viral ve anti-bakteriyel özelliklere sahiptir, dolayısıyla tüm bunlar kuru öksürük de dahil olmak üzere birçok soruna faydalıdır. Zerdeçal, artritten solunum yolu hastalıklarına kadar tedavi edebilen asırlık bir Ayurveda ilacıdır.

TARİF ÖNERİSİ

Boğazda tahrişi önlemek için sıcak süte veya herhangi bir sıcak içeceğe bir çay kaşığı zerdeçal ekleyip gece uyumadan önce içebilirsiniz. Ayrıca günde iki kez doğrudan 500 mg zerdeçal tozu alabilirsiniz.

ZENCEFİL

Zencefil, bağışıklığı artıran ve rahatsızlığı gidermeye yardımcı olan anti-inflamatuar ve anti-bakteriyel özelliklere sahiptir. Mukus atacak ve öksürük nöbetlerinin yoğunluğunu azaltacak bir balgam söktürücü olduğu için kuru öksürükler için etkili ev ilaçlarından biridir.

TARİF ÖNERİSİ

İçinde zencefil bulunan çayları tercih edebilirsiniz. Ayrıca günde üç kez bir bardak sıcak suya yarım çay kaşığı zencefil tozu ekleyerek de içebilirsiniz. Bir çorba kaşığı zencefil suyu ve ham balı karıştırın ve günde iki kez için. Çok fazla zencefilin midenizi rahatsız edebileceğini unutmayın.

KEKİK ÇAYI

Kekik, Avrupa'daki Kara Veba'dan beri tıbbi kullanımdadır. Boğaz kaslarını gevşetmeye yardımcı olan antispazmodik bir bileşik içerir. Kekik, kuru öksürük ve boğaz ağrısı için iyi bir ev ilacı olmasının yanı sıra, sindirim sorunlarını hafifleten antioksidan özellikler de içerir .

TARİF ÖNERİSİ

Her gün birkaç kez kekik çayı için. Tadı için bal kullanarak tatlandırabilir veya limon suyu ekleyebilirsiniz.