Öksürük ilacına gerek kalmayacak! Çünkü bu çaylar antibiyotik gibi

Sonbaharda mevsime alışamama durumundan sık sık öksürük şikâyetleri başlar. Öksürük, grip ve soğuk algınlığının sert bir şekilde vurmasını istemiyorsanız masanızda doğal çayları eksik etmeyin. Peki, hangi çaylar öksürüğe iyi gelir? İşte kimsenin duymadığı şifa dağıtan 3 çay...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Bitki çayları sonbahar ve kış öksürüğünden koruyor. Burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, göz sulanması, ateş gibi birçok soğuk algınlığı belirtisi sonbaharda ortaya çıkar. Özellikle geçmek bilmeyen o öksürük için bitki çayları kurtarıcı oluyor. Hemen belirtilim bu çayları almadan önce mutlaka doktorunuzla konuşun. Bazı çaylar reçeteli ilaçları etkileyebilir veya alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

ÖKSÜRÜĞE İYİ GELEN 3 ÇAY

1. Zencefil çayı

Şaşırtıcı ve güçlü zencefil çayı, mide bulantısı, problemli öksürükler, boğaz ağrısı ve daha fazlası gibi soğuk algınlığı ve grip semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur. Taze zencefil ayrıca birçok faydalı anti-inflamatuar özellik içerir. Hemen hemen her eczanede zencefilli öksürük pastilleri gibi birçok boğaz ağrısı ilacının bulunduğunu göreceksiniz.

Bir fincan lezzetli zencefil çayı içmek öksürüğü hafifletebilir, göğüs ve boğaz iltihabına yardımcı olabilir, daha iyi nefes almak için hava yollarının açılmasını sağlayabilir.

TARİFİ

Küçük bir tencerede suyu kaynatın. Suya taze veya kurutulmuş zencefil ekleyin ve beş dakika pişirin. Çayı doğal olarak tatlandırmak ve ona ekstra bağışıklık sistemini güçlendirici özellikler kazandırmak için ocaktan alın ve biraz bal ekleyin.

2. Kekik Çayı

Bu çay listemizdeki diğer çaylar kadar bilinmiyor olabilir ama bir o kadar da etkilidir. Kekik çayı kekik otu bitkisinden elde edilir ve tıkanıklığı gidermenin ve öksürüğünüzü hafifletmenin harika bir yoludur. Yakın zamanda yapılan bir çalışmada kekik çayı, akut bronşitin verimli bir öksürük ile tedavi edilmesine yardımcı olmuştur. Sonuçlar, bu çayın hastaların öksürüklerinin plasebo alanlara göre daha hızlı iyileşmesine yardımcı olduğunu gösterdi.

TARİFİ

Bir tencerede kaynatmak için bir bardak su getirin. Ateşten alın, yaklaşık 2-3 dal kekik ekleyin ve yaklaşık 8 dakika demleyin. Tadı dengelemek için biraz tarçın ekleyin, ardından ince gözenekli bir süzgeç kullanarak bir bardağa süzün.

3. Nane çayı

Bir diğer popüler bitki çayı ise nane çayıdır. Bu bitki aynı zamanda damlalar ve öksürük şurubu gibi birçok öksürük ilacında da popülerdir. Nane almak birçok canlandırıcı ve canlandırıcı his uyandırır ve sağlık açısından birçok fayda sağlar.

Nane solunum yollarının açılmasına yardımcı olur, iltihabı azaltır ve kaşınan boğazı yatıştırmaya yardımcı olur. Havayı temizlemek ve özellikle soğuk algınlığınız olduğunda daha iyi nefes almanıza yardımcı olmak için difüzöre biraz nane yağı da ekleyebilirsiniz.

TARİFİ

Bir tencere sıcak suya bir avuç taze nane yaprağı veya birkaç damla nane yağı ekleyin. Yaklaşık beş dakika kadar demlendirip tencereyi ocaktan alın. Başınızın etrafına bir havlu sarın, tencerenin üzerine eğilin ve tıkanıklığı gidermek ve öksürüğü azaltmak için buharı içinize çekin.

Turşunun bozulduğu böyle anlaşılıyor! Turşuda küf ve yumuşama derdine son