Öksürüğe ve enfeksiyona doğal ilaç soğan ve bal kürü

Kış aylarında en çok şikâyet edilen sağlık problemlerinden biri öksürüktür. Bazen kendinizi çok iyi hissetseniz bile öksürük bir türlü geçmez. Böyle durumlarda bitkisel çözüm yolları imdada yetişir. Bir soğanla ve bir yemek kaşığı ile hazırlayabileceğiniz soğan bal kürü kuru öksürüğe çare oluyor.

İçerdiği antioksidan maddeler sayesinde vücut direncini artıran soğan vitamin deposu balla yan yana gelince ilaç oluyor. Soğan ve bal kürü grip hastalığında ve kuru öksürüğün tedavisinde önerilen bitkisel çözüm yollarından biridir.

ÜÇ SAAT BEKLETİLMELİ

Hazırlanışı oldukça basittir. Bir adet kuru soğanı iri şekilde doğrayın. Ardından üzerine bir yemek kaşığı bal koyup, bu karışımı bir kavanozun içinde en az 3 saat kadar sulanması için bekletin. Daha sonra elde ettiğiniz suyu için. Öksürüğünüze iyi gelecektir. Soğan vücuttaki enfeksiyonları gidererek bağışıklığı güçlendirirken bal içerdiği vitamin ve minerallerle güç ve enerji verir.

KARABİBER DE EKLENMELİ

Karabiber ve bal karışımının da en büyük faydası öksürük üzerinedir. Karabiber, kimi zaman farklı hastalıklardan dolayı meydana gelen öksürükleri önlemede, kimi zaman da farklı alerjik durumlarda meydana gelen inatçı öksürüklerin giderilmesinde çok büyük fayda sağlar. Bal ilave edildiğinde ise etkisini daha da artırmaktadır. Kaynar suyun içerisine çekilmiş karabiber ve bal ekleyerek karıştırın. Demlendikten sonra süzüp içebilirsiniz.