Kış yemeklerinin en favorilerinden biri de kapuska tarifi. Birçoğunun sevmediği kapuska aslında birçok hastalığa şifa bir yemek. Uzmanların da önerdiği kapuska hem diyet dostu hem de öksürüğe iyi geliyor. Peki, kapuska nasıl yapılır? İşte kanserden koruyan kapuska tarifi ve malzemeleri...
KAPUSKA YEMEĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 kilo doğranmış lahana
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar kaynar su
İsteğe göre doğranmış bir adet patates
KAPUSKA YEMEĞİ TARİFİ
Önce soğanları yemeklik doğrayın. Ardından tencereye tereyağını ekleyin ve soğanları kavurun. Salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Doğranmış lahanaları ekleyin ve karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
15 dakika kendi suyuyla pişirdikten sonra kaynar suyu ekleyin.
Birkaç tur kaynadıktan sonra tuzunu ve baharatlarını ekleyin.
Kısık ateşte pişirin. İstediğiniz yumuşaklığa ulaşınca ocağın altını kapatın. Kapuska hazır. Dileyenler içerisine patates de ekleyebilir.
AŞIRI TÜKETİME DİKKAT
Her şeyde olduğu gibi kapuskanın da fazlası zarar. Aşırı miktarda kapuska tüketimi, guatr hastalığına neden olabilir. Bu nedenle ideal beyaz lahana tüketimi, haftada 2 gün 1 porsiyon olarak verilebilir.