Oğuzeli usulü kış dolması tarifi! Antep usulü kuru dolma nasıl yapılır?

Oğuzeli lezzetli yemekleri ve kültürel değerleriyle Gaziantep şehrimizin güzide bir ilçesi. Kuru dolmayı Oğuzeli hanımların tarifiyle denemek lezzetli olacaktır. İşte Oğuzeli usulü kuru dolma tarifi...

Kuru dolma tarifleri araştırılıyor. Kuru dolma kış akşamlarının vazgeçilmez yemeği. Peki kuru dolma nasıl yapılır? İşte Oğuzeli usulü kuru dolma tarifi...

OĞUZELİ USULÜ KURU DOLMA TARİFİ

20-25 adet patlıcan kurusu ve biber kurusu

250 gram kıyma (orta yağlı)

2 bardak pirinç

2 büyük soğan

1 baş sarımsak

2 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı sıvı yağ (eğer kuru olursa daha fazla da ekleme yapabilirsiniz)

2 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı sumak

1 yemek kaşığı kuru nane

1 yemek kaşığı toz kırmızı biber

1 yemek kaşığı nar ekşisi

Bir tutam kuru dereotu

YAPILIŞI

Öncelikle kuru biber ve patlıcanları 15 dakika harlı ateşte haşlayalım.

Ateşten alıp soğuk suya atıp şoklayalım.

Daha sonra iç malzemelerinin hepsini karıştırıp yoğuralım.

Şokladığımız patlıcan ve biberleri yarısına kadar dolduralım ve ağzını kapatalım.

Tenceremize tek tek dizelim.

Üzerine tekrar 1 tatlı kaşığı salça, nar eksisi ve birazcık sumak koyup sıcak su ile karıştırıp dolmalarımızın üzerine dökelim.

Ve üzerine geçmeyecek kadar su koyup önce harlı ateşte sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.