KADİR TEKİN
Çay saatine pratik ama etkileyici bir tarif arayanlar sünger gibi kabaran havuçlu kek deneyebilir. İçindeki havuçla yumuşacık dokusunu koruyan, mis gibi tarçın kokusuyla fırından çıktığı anda herkesi mest eden bu kekin püf noktası havuçların suyunu sıkmamak.
Pek çok kişi bu basit detayı atlayarak kekin sertleşmesine neden olurken, bu tarifte kekiniz hem tam kıvamında kabarıyor hem de gün boyu tazeliğini koruyor. Peki, kekin kıvamı nasıl tutturuluyor? Hazırlaması kolay, lezzeti olay bu havuçlu kek tarifini mutlaka deneyin...
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı rendelenmiş havuç (2-3 orta boy havuç)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi (isteğe bağlı)
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Yapılışı
Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.
Sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Rendelenmiş havucu ve tarçını ekleyin.
Ardından ceviz içini ilave edin.
Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin.
Pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırın.
Kek kalıbını yağlayıp hafifçe unlayın. Harcı kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
(Kürdan testi yapmayı unutmayın.)
Fırından çıkarınca oda sıcaklığında dinlendirin, sonra dilimleyerek servis yapın.