Öğle çayına şipşak hazır: En kolay hazır yufkadan patatesli börek tarifi

Mutfakta saatler harcamadan, sadece birkaç malzemeyle hazırlanabilecek bir tarif arıyorsanız patatesli böreği deneyebilirsiniz. Hazır yufka ile yapılan en kolay patatesli börek tarifi, öğle çayına şipşak hazırlanıyor. Çay saati kurtarıcısı tariflerden biri olan patatesli börek dışı çıtır, içi yumuşacık dokusuyla hem pratikliği hem de lezzetiyle gönülleri fethediyor. Hamur açmadan, yoğurmadan, uğraştırmadan yapılan patatesli börek tarifi, özellikle ani misafirler veya öğle çayı keyfi için birebir. Peki, en kolay hazır yufkalı patatesli börek tarifi ne? İşte öğle çayına şipşak hazır börek tarifi…

HATİCE GÖVENÇ

Vakit dar, misafir kapıda ya da canınız şöyle sıcacık bir börek mi çekti? O zaman fırınınızı ısıtmaya başlayın çünkü sadece dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz, hazır yufkadan yapılan en pratik patatesli börek tarifi karşınızda!

ÖĞLE ÇAYINA ŞİPŞAK HAZIR BÖREK

Ne yoğurma derdi var ne hamur açma zahmeti hazır yufkayla yapılan börek tarifleri arasında en az malzemeyle en çok lezzeti sunan bu tarifin sırrı ise hem baharatlı patates harcında hem de yufkayı çıtırlaştıran özel sosunda gizli. Sadece üç yufka, birkaç haşlanmış patates ve evdeki temel malzemelerle, dışı çıtır, içi yumuşacık, kıyır kıyır bir patatesli börek yapmanız mümkün.

EN KOLAY HAZIR YUFKADAN PATATESLİ BÖREK TARİFİ

İÇ HARCI İÇİN MALZEMELER

3 adet orta boy haşlanmış patates

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı salça (isteğe bağlı)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

(Arzuya göre ince kıyılmış maydanoz)

YUFKA VE SOS İÇİN MALZEMELER

3 adet hazır yufka

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı süt

1 adet yumurta (sarısı üzerine, beyazı sos karışımına)

ÜZERİ İÇİN MALZEMELER

Susam veya çörek otu

PATATESLİ BÖREK TARİFİ NASIL HAZIRLANIR? ADIM ADIM TARİFİ...

Haşlanmış patatesleri ezin. Bir tavada sıvı yağı ısıtın, salçayı kavurun ve ezilmiş patatesleri ekleyin. Baharatları da ilave edip karıştırın. Dilerseniz biraz maydanoz da ekleyin. Soğumaya bırakın.

Bir kasede süt, sıvı yağ ve yumurta beyazını karıştırın.

İlk yufkayı tezgaha serin, sosla fırçayla her yerine sürün.

Üzerine ikinci yufkayı koyup tekrar soslayın.

Üçüncü yufkayı da serip sosladıktan sonra büyük üçgenler şeklinde kesin.

Her üçgenin geniş kısmına patatesli iç harçtan koyun ve sigara böreği gibi sarın.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün, susam veya çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında üstü kızarana dek yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

PÜF NOKTALARI

Börekleri pişirmeden önce buzlukta saklayabilir, ihtiyaç duyduğunuzda fırına atabilirsiniz.

Daha çıtır bir sonuç için sos karışımına az miktarda yoğurt ekleyebilirsiniz.