HİLAL ÇAKIR
Öğle çayı keyfini katlamak için bazen uzun süre mutfakta vakit harcamaya gerek yok. Hazır yufka ile çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz kıymalı börek, hem pratik hem de inanılmaz lezzetli bir seçenek.
Dışının çıtır çıtır, içinin ise yumuşacık olmasıyla bu börek, hem gözlere hem de damaklara hitap edecek. Üstelik herkesin kolayca bulabileceği malzemelerle, birkaç adımda harika bir börek yapabilirsiniz. Hem zaman kazandıran hem de iştah açıcı bu tarif, öğle çayına neşeli bir dokunuş yapacak. Şimdi, hazırlığa başlamak için tarifimize göz atın ve mutfakta pratik bir lezzet şöleni yaşayın...
Malzemeler
3 adet yufka
300 gram kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)
1 su bardağı süt
1 yumurta (üzeri için)
Kıymalı iç harcın hazırlanması: İlk olarak, kıymalı iç harcı hazırlamakla başlayın. Bir tavada sıvı yağı ısıtın, ince doğranmış soğanı ekleyin ve soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Ardından kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıyma suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin. Son olarak, baharatları ve isteğe bağlı olarak salçayı ekleyin. Kıymalı harcınız hazır!
Yufkaların hazırlanması: Yufkaları tezgahın üzerine serin. Bir yufkayı alın, üzerine süt ve sıvı yağ karışımını gezdirin. Ardından, kıymalı harcı yufkanın her yerine eşit bir şekilde yayın. Yufkayı rulo şeklinde sarın.
Böreğin şekillendirilmesi: Hazırladığınız ruloyu yuvarlak bir şekilde tepsiye yerleştirin. Üzerine bir yumurta sürerek böreğinizi güzelce renklendirin.
Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Böreğiniz hazır! Sıcak servis edin.