Ödem söktürücü kabukları çöpe atan bin pişman! Biriktirin, kaynatın ve için incecik olun

Çekirdek kabuklarını çöpe atmadan önce birkaç saniye düşünün. Ödem sökücü ve tiroitleri çalıştırma özellikleri olan çekirdek kabukları nasıl tüketilir? İşte yanıtı...

Çekirdek kabuğunu bitkilerin büyümesinde veya saçların uzamasında kullanabilirsiniz. Peki ne işe yarar? Çekirdek kabuğunun kullanım alanları neler? İşte yanıtı...

Çekirdek kabuğunun kaynatılıp suyunun saçlara uygulanması canlı ve parlak bir görünüm demek.

Çekirdek kabukları ne işe yarar?

Çekirdek kabuklarını atmak yerine saksı bitkilerinizin çok daha sağlıklı yetişebilmesi için kullanın.

Dövülmüş çekirdek kabukları saksıların içerisinde karıştırdığınız zaman, büyümeleri daha çabuk ve sağlıklı gerçekleşiyor.

Çekirdek kabuklarını su içerisinde kaynatıp, devamında da kaynattığınız suyu saçlarınıza sürdüğünüzde ise daha canlı bir görüntü elde edebilirsiniz.

Diğer faydalarından bazılarına değinirsek;

Vücuttaki şişkinliği alır ve ciltte oluşan kızarıklıklara iyi gelir.

Vücutta hasar gören hücrelerin tedavi edilmelerine katkı sağlar.

Kan şekeri seviyesini düzenleme özelliğine sahiptir.

Protein sentezine destek olur ve hücreleri serbest radikallerden koruma görevini üstlenir.

Tiroit bezlerinin daha düzenli şekilde çalışmalarını sağlar.

Kaslarda ağrı ve zayıflamaya karşı en etkili doğal besinlerden birisidir.

Çekirdeğin besin değeri

Kalori(kcal): 584

Toplam Yağ: 51 gr

Doymuş Yağ: 4,5 gr

Çoklu Doymamış Yağ: 23 gr

Tekli Doymamış Yağ: 19 gr

Kolesterol: 0 mg

Sodyum: 9 mg

Potasyum: 645 mg

Karbonhidrat: 20 gr

Diyet Lifi: 9 gr

Şeker: 2,6 gr

Protein: 21 gr

A Vitamini: 50 IU

Kalsiyum: 78 mg

D Vitamini: 0 IU

Kobalamin: 0 µg

C Vitamini: 1,4 mg

Demir: 5,3 mg

B6 Vitamini: 1,3 mg

Magnezyum: 325 mg