Ödem attıran 3 farklı çay tarifi! Dünyaca ünlü mankenlerin zayıflık sırrı

Ödem attıran çayların başında karanfil geliyor. Ödem atmak için sabah aç karnına içilmesi gerekiyor. Peki bu çaylar nasıl hazırlanır? İşte yanıtı...

Limon, tarçın, karanfil... Her biri ödem atımını sağlıyor. Bunun yanı sıra kolayca kilo verdiriyor. Peki ödem attıran çaylar nasıl hazırlanır?

ÖDEM NEDEN OLUŞUR?

Çok uzun süre aynı pozisyonda oturmak,

Hareketsiz kalmak,

Çok fazla tuzlu yiyecek tüketmek,

Yeterli miktarda su içmemek,

Regl öncesi hormonal değişim,

Kullanılan bazı ilaçlar vücutta ödem birikmesine sebep olur.

LİMON VE TARÇIN ÇAYI

Limon ve tarçın kullanarak hazırlayacağınız bitki çayı içeriğindeki yararlı besinler sayesinde bağırsakları çalıştırır ve sindirim sistemini düzenler.

Böylece vücutta biriken ödem ve toksinleri daha kısa sürede atabilirsiniz. Ayrıca limon ve tarçın çayı düzenli tüketildiğinde metabolizmayız hızlandırarak yağ yakımını da destekler.

YAPILIŞI

1 adet elma ve 1 adet limonu bir kabın içerisinde koyun.

Ardından içerisine 1 tatlı kaşığı tarçın, karanfil ve karabiberi ekleyin.

Tüm malzemeleri 2 litre suyun içerisinde kaynatın.

Süzdükten sonra afiyetle tüketin.

KARANFİL ÇAYI

Karanfil çayı bağırsakların çalışmasını hızlandırır. Kabızlık sorununu ortadan kaldırır ve sindirim sistemini düzenler.

Karanfil çayı bu sayede vücutta biriken ödemi atar. Şişkinlik sorununu ortadan kaldırır. Karanfil çayı, yavaşlayan metabolizmayı da harekete geçirir. Böylece kısa sürede kilo vermenize yardımcı olur.

YAPILIŞI

1 buçuk su bardağı suyu kaynatın.

Su kaynamaya başladığında 5-6 adet öğütülmüş karanfil, tarçın çubuğu ve elma kabuklarını içerisine atın.

5 dakika demlenmesini bekleyin.

Ardından çayı bir fincanın içerisine süzün ve tüketin.

SALATALIK ÇAYI

Soğuk salatalık çayı, özellikle bacaklardaki ödemi atmaya yardımcı olur. Bu çayı tüketmeden 1 gece önce hazırlamanız gerekmektedir.

Malzemeler

1 litre su

10 adet taze nane yaprağı

1 salatalık

1 limon

HAZIRLANIŞI

Cam sürahinin içindeki 1 litre suya, nane yapraklarını, dilimlenmiş kabuklu salatalıkları ve 1 adet limonu ekleyin. Karışımı sabaha kadar oda sıcaklığında bekletin. Ardından süzerek 1 hafta boyunca düzenli olarak içebilirsiniz.