Hilal Çakır
Ocak temizliği için sirke, bulaşık deterjanı ve karbonat bulunmalı. Peki pırıl pırıl ocaklar nasıl mümkün olur? İşte yanıtı...
OCAK IZGARALARINI NE SIKLIKLA TEMİZLEMELİSİNİZ?
Profesyonellere göre, yiyecek veya yağ birikimi görmeye başladığınızda ocak ızgaralarınızı temizlemelisiniz. Bu kirleri temizlemek için ne kadar uzun süre beklerseniz, çıkarması da bir o kadar zor olacaktır.
Genel olarak, sık sık yemek pişiriyorsanız ocak ızgaralarınızı haftada bir kez temizlemeniz önerilir. Ocak ızgaralarınızda kalan yiyecekler de her yemek pişirdiğinizde koku bırakabilir. Bu nedenle düzenli temizlemek önemlidir.
MALZEMELER
Sert bir fırça
Sirke, bulaşık deterjanı veya karbonat
Su
Boş bir mutfak lavabosu
Küçük kase
Havlu
SİRKEYLE TEMİZLEME
Adım 1
Izgaraların mutfak lavabosunda 30 dakika boyunca sirke ve suda bekletin.
Adım 2
Pişmiş kalıntıları ızgaralardan temizlemek için bir bulaşık süngeri kullanın.
Adım 3
Suyla iyice durulayın ve bir havluyla kurulayın.
BULAŞIK DETERJANIYLA TEMİZLEME
Adım 1
Bir tavayı veya lavaboyu su ve bir çorba kaşığı bulaşık deterjanı ile doldurun. Izgaraları suya batıracak kadar dolu olduğundan emin olun.
Adım 2
Izgaraları 15-20 dakika suda bekletin.
Adım 3
Kalıntıları gevşetmek için ovma süngeriyle fırçalayın.
Adım 4
Temiz suyla durulayın.
KARBONATLA TEMİZLEME
Adım 1
Bir macun oluşturmak için su ve karbonatı küçük bir kapta karıştırın.
Adım 2
Izgaraları macunla kaplayın.
Adım 3
15-30 dakika beklemelerine izin verin.
Adım 4
Topaklanmış kalıntıları gidermek için bir ovalama süngeri veya ovalayıcı kullanın.
Adım 5
Temiz suyla durulayın ve bir havluyla kurulayın.