Ocak başlıkları kirliyse dikkat! İşte parlatmanın basit yöntemi

Ocak başlıklarında zamanla kararma ve sararma oluşabilir. Bu nedenle pek çok insan tarafından ocak başlıklarını parlatma yöntemleri de araştırılabiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir temizlik yöntemi, pratik bir şekilde parlatmaya yardımcı olabiliyor. Detaylar haberimizde…

Ocak başlıklarında kullanıma ve zamana bağlı olarak lekeler oluşabilir. Ayrıca ocak başlıklarında kararma ve sararma oluşması, pek çok insan tarafından rahatsız edici bulunur. Bu nedenle söz konusu sorun ile karşılaşan birçok insan, ocak başlıklarını temizleme ve parlatma yöntemlerini araştırıyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bir yöntem, pratik bir şekilde ocak başlıklarını parlatabiliyor.

OCAK BAŞLIKLARINI PARLATMA YÖNTEMİ

Ocak başlıklarını temizlemenin ve parlatmanın pek çok farklı yöntemi bulunuyor. Ayrıca bu yöntemlerden bazıları uğraştırıcı olurken, diğerleri pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. Nitekim başlıkları parlatmanın basit yöntemlerinden biri; ocakların üzerini geçecek miktarda sıcak su, 1 tatlı kaşığı karbonat ve yarım çay bardağı beyaz sirke ile gerçekleşiyor. Ayrıca söz konusu yöntemin uygulanışı aşağıda yer alıyor.

Ocak başlıkları geniş bir kaba yerleştirilir.

Üzerine beyaz sirke, karbonat ve sıcak su ilave edilir.

Ortalama 10 dakika bekletilir.

Ardından sünger ile güzelce temizlenir.

Böylece başlıkların temizlendiği ve parladığı görülebilir.

Dikkat: Ocak başlıklarının üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu sebeple uygun malzemeler ile temizlik işleminin yapılması tavsiye edilir. Nitekim yukarıdaki ocak başlıklarını temizleme yöntemi, mevcut ocağa zarar verebilecek nitelikteyse uygulanması önerilmez.