O yiyecekler mideyi alev topuna çeviriyor! Yatmadan önce asla tüketmeyin

Mide yanması ya da mide ekşimesi özellikle sabahları birçok kişinin şikâyet ettiği sağlık problemlerinin başında geliyor. Yatmadan önce tüketilen bazı yiyecekler mide yanmasını tetikliyor. Metabolizmayı alev topuna çeviren bu yiyecekler sağlığa da zararlı. Bu problemden kurtulmak için önce beslenme düzenini sonra da yatma şeklini değiştirmek gerekiyor. İşte sabahları mideyle ilgili şikâyetlerden kurtaran yöntemler...

Nur Sena Sarıtaş

Bazı yiyecekler mide yanmasını ve mide ekşimesini tetikliyor. Bununla birlikte yatma şekli ve yeme sıklığı da mideyi etkiliyor. Mide ekşimesini tetikleyen yiyecekler kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

MİDE YANMASINI TETİKLEYEN ŞEYLER

Kola, kahve, çay ve alkol gibi kafeinli içecekler

Çikolata ve kakao

Nane, sarımsak, soğanlar, süt, yağlı, baharatlı, yağlı veya kızarmış yiyecekler

Narenciye veya domates ürünleri gibi asitli gıdalar

GECE MİDE YANMASINA 5 İPUCU

1. Sol tarafınıza yatın

Bazı uzmanlar sol tarafa yatmanın gece mide ekşimesi semptomlarını azaltmaya yardımcı olduğunu söylüyor.

2. Kilo verin

Mide yanması genellikle kilo aldıkça daha da kötüleşir, ancak iki buçuk kilo kadar az bir kayıp bile mide yanması semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir.

3. Yemek yedikten sonra dik durun

Dik durmak asitin yemek borunuzdan yukarıya sızma riskini azaltır. Ayrıca ağır nesneleri kaldırmak için eğilmekten veya zorlanmaktan da kaçınmak isteyeceksiniz.

4. Egzersiz yapın

Yemekten sonra sıkı bir egzersiz yapmadan önce birkaç saat bekleyin. Bu, midenize kendisini boşaltması için zaman tanır.

5. Sakız çiğneyin

Sakız çiğnemek, yemek borunuzu rahatlatan ve asidi midenize indiren tükürük üretimini teşvik eder.

Unutkanlık için vitaminler! 20'li hafızaya dönmek bu kadar ucuz