Okan Kabuk
Muhallebi tarifi birçok kişi tarafından araştırılabiliyor. Çünkü enfes bir tat sunabilen bu tatlı, pek çok kişi tarafından seviliyor. Ayrıca söz konusu tatlının sırrı da belli oldu. Nitekim bu muhallebi tarifi ile ortalama 20 dakikada 4 kişilik muhallebi hazırlanabiliyor.
Türk mutfağında en çok sevilen tatlılardan biri, muhallebi olarak ön plana çıkabiliyor. Nitekim pek çok kişi tarafından sevilerek tüketilen bu tatlı, pratik olarak birkaç adımda hazırlanabiliyor. Nitekim 4 kişilik muhallebi tarifi için gerekli olan malzemeler şu şekilde;
5 su bardağı süt.
1 paket vanilin.
1 su bardağı toz şeker.
3 yemek kaşığı buğday nişastası (elenmiş halde).
½ çay bardağı un (elenmiş halde).
1 tatlı kaşığı tereyağı.
Servis için: 1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı.
Muhallebi tarifi pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Nitekim gerekli olan malzemeler toparlandıktan sonra şu aşamalar takip edilir;
5 su bardağı soğuk süt geniş bir tencere ilave edilir ve üzerine 3 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 su bardağı toz şeker ve yarım çay bardağı un eklenir. Akabinde ocağın altı açılır.
Karışım koyu bir kıvam haline gelene kadar ara ara karıştırılarak pişirilir.
Kıvam haline geldikten sonra muhallebinin altı kapatılır.
Henüz sıcak haldeyken 1 paket vanilin ve 1 tatlı kaşığı tereyağı eklenir ve çırpılır.
Akabinde servis yapılacak kaselere paylaştırılır ve soğumaya bırakılır.
Son olarak Antep fıstığı ile tatlandırılan muhallebi, afiyetle tüketilebilir.