Koyu renkli koltuk altına o besinin kabuğunu sürün! Bembeyaz yapıyor

Koyu renkli koltuk altı özellikle yaz ayları için istenmeyen bir pürüz. Koyu renkli koltuk altını beyazlatmak için sebzelerin kabuklarından faydalanabilirsiniz. İşte cildi beyazlatan o sebze...

Bazı sebzelerin kabukları ciltte sihirli bir etkiye sahip. Patates kabuğu da bunlardan sadece biri. Koyu renkli koltuk altlarını beyazlatmak için patates kabuğundan faydalanabilirsiniz. Patatesin bu faydasını pek kimse bilmez. Garip gelebilir ama patates cildi adeta yeniliyor. Bir tanesini kesin ve onunla koltuk altlarınızı ovun. Özellikle yazın plajdan çıkmayanlar ya da straplez elbiselerden vazgeçmeyenler için harika bir çözüm olabilir.

PATATES KABUĞUNUN DİĞER FAYDALARI

Şiş gözlerinizin nedeni ne olursa olsun, patatesler şişliği başarılı şekilde azaltabilir. Patateste bulunan nişasta, göz altı torbalarının azaltılmasına yardımcı olan anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

Yanık ve yaralarınıza karşı patates kabuğu yatıştırıcı bir etki göstermektedir.

Beyaz saçların oluşumunu engelleyemeyiz ancak görünmemesini sağlayabiliriz. Beyaz saçlarınızı boyamadan doğal yöntemlerle kapatabileceğinizi biliyor muydunuz? Bunun için yapmanız gereken patates kabukları ve klorsuz su. Evet, yalnızca bu iki malzemeyle beyazları kapatmanız mümkün. Patates kabuklarına klorsuz su ekleyerek 25 dakika boyunca kaynatın. Daha sonra süzdüğünüz suyu boş bir şişeye aktarın. Her duştan sonra saçınıza uygulayın. Uygulama işleminden sonra saçınızı yıkamayın. Aynı zamanda bu işlem saçlarınızdaki kepek sorunlarınıza, kırıklara ve dökülmelere de iyi gelecektir.