O hastalığı önlüyor! Rezene çayının bebeklere faydaları...

Ek gıda döneminden değişen beslenme bebeklerde hastalıklara neden olabiliyor. Bu durumu önlemek için etkili olan rezene bitkisinden faydalanmak lazım. Özellikle sindirim sorunları huysuz bir bebeklik evresine yol açar. Peki rezene çayının bebeklere faydaları nelerdir?

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

6 aydan sonra anne sütü kesilen bebeklere doğal besinler verilir. Ek gıda dönemi denilen bu evrede bebeklerde bazı hastalıklar ortaya çıkar. Değişen beslenme özellikle sindirim sorunlarını tetikler. Ancak uzmanlar rezene çayının bu noktada kurtarıcı bir ilaç olduğunu vurgular.

Rezene çayı hem anneye hem de bebeğe fayda sağlar. Çünkü anne sütü sonrası bebeklerde gaz sorunları sıklıkla yaşanır. Anne de ise hormon bozukluğu yaşanır. Rezene tam da bu iki sorunu ortadan kaldırır.

PEKİ REZENE KAÇINCI AYDA BEBEKLERE VERİLMELİ?

Yapılan araştırmalarda rezene çayı, bebeklere 6 ay sonra ek gıdaya başlandığı zamanda verilmeli. Günde bir çay kaşığı kadar verilerek başlanmalı. Kaynamış bir su bardağı kadar suyun içerisine bir tatlı kaşığı rezene ekleyin. Süzüp bebeklere günde iki defa birer çay kaşığı miktarınca verin.

REZENE ÇAYININ BEBEKLERE FAYDALARI

Mide ve bağırsak sistemi ek gıda sürecinde bozulur. Rezene sindirimi rahatlatarak mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini önler. Ayrıca bağırsakları yumuşatır.

A ve C vitamini açısından zengin olan rezene bebekleri virüs ve bakterilere karşı korur. Vücudun direncini artırır. Çünkü bebeklerin bağışıklığı yavaş gelişir.

En büyük faydası ise uykudur. Melatonin hormonunu çalıştıran rezene çayı, düzenli bir uyku sistemini destekler.

Gelişim evresindeki bebeklerin kas ve kemiklerini güçlendirir.

Antioksidan zengini besini uzmanlar pişmiş tavsiye etti! Kanserli hücreleri bitiriyor...