O haşerelerden kurtulmak bu kadar basitmiş! Kulağakaçan ve hamam böcekleri bu yüzden evlere geliyor...

Hamam böcekleri ve kulağakaçanlar, girdikleri evlerde insanlarda tedirginlik hissi oluşturabiliyorlar. Bunun sonucunda ise, o haşerelerden kurtulmanın yöntemleri araştırılabiliyor. Öte yandan o haşerelerden kurtulmak için neden evlere geldiklerinin de bilinmesi gerekiyor. İşte kulağakaçan ve hamam böcekleri ile ilgili detaylar…

Kulağakaçan böcekleri, akrebe benzer görüntüsü ile birçok insanda tedirginlik hissi oluşturabiliyorlar. Ayrıca kulaktan girdikleri de söyleniyor. Öte yandan hamam böcekleri virüs ve bakteri kaynağı olarak görülebiliyorlar. Bu nedenle o haşereler hijyen açısından endişe oluşturabiliyorlar.

Tüm bunların sonucunda ise hem kulağakaçan hem de hamam böceklerinden kurtulmanın yöntemleri pek çok insan tarafından araştırılabiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bazı yöntemler, ''meğer o haşerelerden kurtulmak bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor. Ancak öncellikle neden evlere geldiklerinin de bilinmesi gerekir.

KULAĞAKAÇAN VE HAMAM BÖCEKLERİ BU YÜZDEN EVLERE GELİYOR

Kulağakaçan, hamam böcekleri ve diğer haşere türleri evlere pek çok farklı sebepten dolayı gelebilirler. Ayrıca o haşerelerden kurtulmak için evlere geliş sebeplerinin öğrenilmesi ve ona göre önlem alınması tavsiye edilir. İşte kulağakaçan ve hamam böceklerinin evlere geliş nedenlerinden bazıları şu şekilde;

- Pis bulaşıklar ve çöpler haşerelerin evlere gelmelerine zemin hazırlayabilir.

- Evin düzenli bir şekilde temizlenip havalandırılmaması, evlere gelmelerine neden olabilir.

- Dışarıdan eve getirilen koliler kontrol edilmezse, içlerinde haşere varsa evlere girebilir.

- Haşereler, duvarlardaki çatlaklardan ve kapı altlarından eve girebilirler.

HAMAM BÖCEKLERİNDEN KURTULMANIN BASİT YÖNTEMİ

Hamam böceklerinden kurtulmanın en basit yöntemlerinden biri, soğan ve karbonat ile gerçekleşiyor. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;

- Soğan rendelenir ve bir yemek kaşığı karbonat ile iyice karıştırılır. Sonra haşerelerin görülebileceği noktalara güzelce sürülür. Bu sayede hamam böceklerinden kurtulmak mümkün olabilir.

KULAĞAKAÇAN BÖCEKLERİNDEN KURTULMANIN KOLAY YOLU

Kulağakaçan böceklerinden uzman yardımı olmadan kurtulmak oldukça zorlayıcı olabilir. Ancak aşağıdaki kolay yöntem denebilir.

- Ilık su ve birkaç damla bulaşık deterjanı bir sprey şişeye doldurulur ve hafifçe sallanır. Akabinde evdeki rutubetli köşelere ve kulağakaçan böceklerinin görülebileceği yerlere püskürtülür. Böylece onlardan kurtulmak mümkün olabilir.