Doğada kendiliğinden bahar aylarında yetişen ışkın bitkisi faydaları saymakla bitmiyor. Işkın daha çok doğu illerinde ve çevrelerinde, dağlık bölgelerde yetişir. Işkın bitkisi besin değeri yüksek kalorisi düşüklüğüyle ön plana çıkıyor. Kansere karşı önleyici olan ışkının birçok farklı faydası buluyor. İşte o bitkinin faydaları...
IŞKININ FAYDALARI
Işkın bitkisi, C vitamini ve Selenyum kaynağıdır.
Antioksidan deposu olarak bilinen ışkın vücuda faydalıdır.
Kansere karşı koruyucu özelliği de bulunur.
Kolesterol düşürür.
Kan şekerini dengeler. Bu yüzden ışkın otunu diyabet hastaları ve insülün direnci olanlar da rahatlıkla tüketebilir.
BESİN DEĞERİ YÜKSEK KALORİSİ DÜŞÜK
Işkın bitkisi besin değeri yüksek ve kalorisi düşüklüğüyle ön plana çıkmaktadır.
Işkın zayıflama diyetlerinde de ara öğünlerde fazlasıyla tercih edilmelidir. Çiğ haliyle soyulup salatalarda kullanılabilir.
Işkının bitkisi çorbada da kullanılabilir.
Omlet ya da sebze kavurması şeklinde tüketilebilir.