O baharatı suyun içine kaşık kaşık ekleyin! Şekeri dengeliyor, kolesterolü düşürüyor

Baharatlar yüzyıllardan beri en önemli sağlık ilacı olmuşlardır. Bazı baharatlar suya eklendiğinde de etkisine devam edebiliyor. Örneğin, tarçın. Antioksidan etkiye sahip tarçın suya eklendiğinde hem şekeri dengeliyor hem kötü kolesterolü düşürüyor. İşte tarçınlı suyun faydaları…

HATİCE GÖVENÇ

Şekeri dengeleyen ve kolesterolü düşüren bir baharat arıyorsanız tarçına başvurabilirsiniz. Üstelik tarçın suyla da kullanılabilen bir baharat.

Tarçınlı su, hem geleneksel hem de modern sağlıklı yaşam pratiklerinde sıkça kullanılan bir içecektir. Özellikle diyet yapanların elinde sık gördüğümüz tarçın antioksidan ve antienflamatuar özellikleriyle bilinen bir baharat.

TARÇINLI SUYUN FAYDALARI

Tarçınlı suyun faydalarını okuyunca kaşık kaşık tüketmek isteyebilirsiniz. Ancak unutmayın ki her şeyin fazlası zarar. Uzmanlar, fazla tarçın tüketiminin karaciğer için zararlı olabileceğini belirtiyor. Hamileler, emzirenler, kan sulandırıcı ilaç kullananlar doktora danışmalıdır. Günde 1 bardaktan fazlası önerilmez. İşte tarçınlı suyun faydaları...

Kan Şekerini Dengeler

Tarçın, insülin hassasiyetini artırarak kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olabilir. Özellikle Tip 2 diyabet riskini azaltmada etkili olabilir.

Metabolizmayı Hızlandırır

Tarçın, termojenik etkisi sayesinde vücudun daha fazla kalori yakmasına yardımcı olabilir.

İştahı Azaltabilir

Tatlı isteğini bastırabilir ve tokluk hissini artırabilir. Bu da kilo kontrolüne katkı sağlar.

Sindirimi Destekler

Mideyi rahatlatabilir, gaz ve şişkinliği azaltabilir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Antioksidanlar bakımından zengin olduğu için vücudu enfeksiyonlara karşı koruyabilir.

İltihap Giderici Etki

Özellikle eklem ağrıları gibi iltihap kaynaklı rahatsızlıklarda hafifletici etkisi olabilir.

Kötü Kolesterolü (LDL) Düşürebilir

Bazı araştırmalar tarçının LDL'yi düşürmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Ağız Kokusunu Azaltabilir

Antibakteriyel özellikleri sayesinde ağız içindeki bakterilere karşı etkili olabilir.

TARÇINLI SU NASIL HAZIRLANIR?

1 çubuk tarçın ya da 1 çay kaşığı toz tarçını 1 bardak sıcak suya ekleyip 5-10 dakika demleyin.

Soğuyunca içebilirsiniz. Aç karnına sabahları ya da akşam yatmadan önce içmek yaygındır.

Ne lazer ne ağda! Yüzdeki tüylere baharatlı çözüm