O baharat her evde bulunuyor! Hafıza ve mide ağrısına faydalı…

Hafıza ve mide ağrısına faydalı olabilen bir baharatı, İbn-i Sina asırlar öncesinden önerdi. Ayrıca adeta her evde bulunabiliyor. Öte yandan bazı uzmanlar tarafından da öneriliyor. İşte İbn-i Sina'nın önerdiği, mide ağrısı ve hafızaya faydalı olabilen o baharat…

İbn-i Sina asırlar öncesinden pek çok farklı sağlık sorunun çözümü üzerine çalışmalar gerçekleştirdi. Ayrıca İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden gerçekleştirdiği çalışmalar adeta günümüze de ışık tutuyor. Nitekim İbn-i Sina, mide ağrısı ve hafızaya faydalı olabilen bir baharat önerisinde de bulunuyor.

İBN-İ SİNA ÖNERDİ: HAFIZA VE MİDE AĞRISINA FAYDALI

İbn-i Sina'nın El-Kanun fi't-Tıb isimli kitabında bahsettiği ve pek çok farklı sağlık sorununa çözüm olabilen zencefil, günümüzde bazı uzmanlar tarafından da tavsiye edilebiliyor. Ayrıca hemen her evde bulunabilen zencefil; sindirim, hafıza ve mide ağrısı gibi çeşitli rahatsızlıklara karşı faydalı olabiliyor.

İbn-i Sina'nın önerdiği zencefil; hafıza, mide ağrısı ve sindirimin yanı sıra farklı faydalar da sağlayabiliyor. İşte İbn-i Sina'nın da önerdiği zencefilin faydalarından bazıları şu şekilde;

- Sindirim sisteminin kolaylaşmasında faydalı olabiliyor.

- Mide ağrısı problemine karşı yardımcı olabiliyor.

- Bulanık görme sorununa karşı faydalı olabiliyor.

- İbn-i Sina'nın da tavsiye ettiği zencefil, hafıza sağlığına yararlı olabiliyor.

Dikkat: Zencefil, hafıza ve mide ağrısına karşı faydalı olabiliyor. Ancak zencefili alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı oluşma ihtimali bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tüketmeleri önerilir.