Nezle ve gribe ilaçsız tarif! Günde 3 defa tüketmek yetiyor

İlaçsız tarifler özellikle grip ve nezleye karşı deneniyor. Soğuk algınlığına iyi gelen ve bağışıklığı güçlendiren üç tarif hazırladık. Elma soğan çayı üst solunum yolu enfeksiyonunu geçirirken ayva kompostosu bağışıklığı güçlendiriyor. İşte kışa özel ilaçsız tarifler…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Özlem Sönmez

Kışa özel ilaçsız tarifler araştırılıyor. Özellikle grip, nezle ve üst solunum yolu enfeksiyonları için ilaçsız tarif arayanlara evde bulunan malzemelerle yapabileceği üç tarif hazırladık.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN 3 TARİF

Şifalı meyve ve sebzelerle yapılan çaylar hastalıkları iyileştirmek için en iyi ilaç. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Dyt. Tuba Kayan Tapan, bağışıklığı güçlendiren tarifleri anlattı.

Elma-soğan çayı

Quercetin'den zengin bir çay olan; elma soğan çayı, üst solunum yolları enfeksiyonlarında boğazın rahatlamasında ve bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesinde oldukça etkili.

Üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren ya da bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek isteyen kişiler günde 3 defa ara öğün olarak tüketebilir.

Özellikle soğuk havalarda tüketilmesi nezle ve grip gibi rahatsızlıklardan korur. İçerdiği antioksidanlar bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda detoks etkisine sahip olan elma çayı, zayıflamak veya kilo kontrolünün sağlanmak için de içilir.

Malzemeler: 1 elma, 1 soğan

Bir soğanın kabuklarını soyun ve dilimleyin. Bir elmayı kabukları ile beraber dilimleyin ve hepsini beraber iyice yumuşayana kadar pişirin. İyice yumuşadıktan sonra süzdüğünüz çayı tüketebilirsiniz.

ESKİ BİR GELENEK: AYVA KOMPOSTOSU

Malzemeler: 1 orta boy ayva, 4 su bardağı sıcak su, ayvanın çekirdekleri, 1 yemek kaşığı kuru üzüm, 2 karanfil

Yapılışı: Ayvaların kabuklarını soyup çekirdekleri ile beraber pişiriniz. Daha sonra kaynamaya başlayınca kuru üzüm ve karanfili ekleyin. Ayvalar yumuşayınca altı kapatılıp servis edilebilir.

ŞİFA DEPOSU BAL KABAĞI ÇORBASI

Malzemeler: 3 dilim bal kabağı (iri dilim), 1 adet patates, 1 adet havuç, 2 litre su, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 adet soğan, 3 diş sarımsak, 1 su bardağı et suyu, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1/2 çay kaşığı zerdeçal.

Yapılışı: Tüm malzemeleri doğrayarak çorba yapımına başlayın. Doğranmış kabakları ve rendelenmiş patatesi bir tencereye alıp üzerine sıcak suyu ekleyip kaynatın. Tavaya sıvı yağı alıp doğranmış soğanı, sarımsağı ve rendelenmiş havucu koyup kavurun. Kavurduğunuz harcı tencereye ekleyip kaynatmaya devam edin. Et suyu ve tuzu ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Çorbayı blenderden geçirin. Ardından sütü ilave edip güzelce karıştırın. Zerdeçal, tuz, pul biber ve karabiber ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ardından sıcak servis edin...

Ünlülerin çocuklarıyla en çok beğeni alan kombinleri