Netflix'in Wednesday Addams'ı Gotik tarzı hortlattı! Siyahlar sokağa döküldü

Addams Ailesi'nin kızları Wednesday üzerinden yapılan dizi geçtiğimiz hafta Netflix'te yayınlandı. Wednesday Addams, gotik tarzını yeniden uyandırdı. Siyahlar içindeki bu tarz ilk haftadan akım olmaya başladı. İşte Wednesday'ın gotik tarz çözümlemesi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Tim Burton'ın Addams Ailesi yapımlarından en dikkat çekeni olan Wednesday karakterini kariyerindeki başarılı çıkışı yapan Jenna Ortega oynadı. Dizi Netflix'te bu hafta en çok konuşulan oldu. Nevermore Akademizi'ne giren Wednesday'ın tarzı ise seyirciyi ekrana kitledi. 2000'lı yıllarında nerdeyse tüm dünyayı siyaha boyayan Gotik tarz Wednesday'da tercih edildi.

Psişik olan Wednesday, içindeki katil ruhu kıyafetleriyle ve karanlık dünyasıyla yansıttı. Ancak modern olan parçalarla etki altında bıraktı.

WEDNESDAY'IN GOTİK TARZ ÇÖZÜMLEMESİ

Beyaz yakalı kazaklar, elbiselerin yanı sıra siyah makyaj soğuk ifade gotik tarzı yansıttı. Çözümlemede kıyafetlerde siyah kırmızı yerine siyah beyaz olması dikkatleri çekti. Çünkü bu gotik tarzda ufakta olsa yumuşama yansıtıldı. Her ne kadar dışarı karşı soğuk ve donuk olsa da aslında içinde insanlara yardım eden bir kişiliği gösterdi.

Özel tasarımlarla yapılan kıyafetlerin maliyeti 250 bin doları geçtiği iddia ediliyor. Günümüzde çok geri plana atılan siyah tarz yani gotik giyimin gerçeği yansıtıldı. Gotik tarzda sadece kıyafet değil ifadelerde önemlidir.

Öte yandan Dracula tarzından uzak biraz daha doğal bir gotik tarzın yansıtılması da modacılar tarafından beğenildi. Tercih ettiği aksesuarlardan saç tasarımına kadar Gotik olan Wednesday'ın akıma neden olacağı düşünülüyor.

Alina Boz gelinliğiyle yürekleri hoplattı! En çok konuşulan sahne oldu

Hadise ortalığı fena dağıttı! Parasını çatır çutur harcıyor