En sevilen kahvaltılık hamur işlerinden biri de poğaça. Poğaçayı yapmak kolay olsa bile beklemeyi sevmeyenler mayasız poğaça hamurunu yapmayı deniyor. Böyle olanlar için Nermin Gül'ün pratik ve mayasız poğaça tarifini derledik. Bu poğaçayı cazip kılan hamuru yoğurduktan sonra beklememek ve evde olan malzemelerle hazırlamak.
Kahvaltıda etipuf gibi görünen mis kokulu, sıcacık poğaça yemeye hazır mısınız? Nermin Gül'ün lezzetiyle ve kokusuyla damaklarda tat bırakacak mayasız poğaça tarifini hazırladık. İşte adım adım eve mis koku dağıtan mayasız poğaça tarifi ve malzemeleri...
NERMİN GÜL MAYASIZ SUSAMLI POĞAÇA TARİFİ MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta (1 tanesinin akı üzeri için)
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sirke
2 paket kabartma tozu
3 buçuk su bardağı kadar un
İçine;
Kaşar peynir veya beyaz peynir
Üzeri için;
1 adet yumurta beyazı
Kavrulmuş susam
MAYASIZ POĞAÇA TARİFİ YAPILIŞI
Öncelikle 1 su bardağına yakın susamı hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve soğuması için bir kenara alıyoruz.
Yumurta, sıvı yağ, şeker ve tuzu bir genişçe bir kaba alarak ve yavaş yavaş un ilave ederek el ile karışıtırıyoruz.
Oluşan hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar bu işlemi sürdürüyoruz.
Sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
Elimizle hafifçe bastırıp ortasına peynirli harç koyup uç kısımlarını birleştiriyoruz.
Elimizle güzelce yuvarlayıp üzerine yumurta beyazını sürüyoruz.
Daha sonra kavrulmuş susama batırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip bıçakla artı şeklinde çizik atıyoruz.
Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.