Nefis yemek tarifi arayanlara lazanya tarifi! Lazanyanın püf noktası soslar

Akşama nefis yemek tarifi arayanlar için kolay lazanya tarifi hazırladık. Lazanya peynir ve domates sosu ile yapılan İtalya asıllı bir yemek olsa da ülkemizde de oldukça sevilen bir çeşit hâline geldi. Lazanyanın püf noktası ise soslarındaki lezzettir. İşte adım adım lazanya tarifi ve malzemeleri...

Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi lazanya tarifi araştırılıyor. Yapılışı zor gibi görünen lazanya tarifini adım adım anlattık. Soslarından malzemelerine kadar her detayına yer verdiğimiz lazanya tarifi popüler nefis yemek tarifleriniz arasında yer alacak. Lafı fazla uzatmadan iştahınıza da daha fazla kabartmadan işte lazanya tarifi ve lazanyanın püf noktaları...

LAZANYA İÇİN MALZEMELER

Lazanya hamuru için:

4 yumurta

2,5 su bardağı un

Tuz ve su

Kıymalı sos için:

250 gr kıyma

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 küçük soğan

2 diş sarımsak

1 kırmızı biber

1 domates

1 tatlı kaşığı kuru kekik

1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen

1 çay kaşığı karabiber

1/2 çay kaşığı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı domates salçası

2 su bardağı su

Beşamel sos için:

4 yemek kaşığı tereyağı

1/4 su bardağı un

2,5 su bardağı süt

2 su bardağı beyaz peynir

Yarım su bardağı kaşar peyniri

Yarım çay kaşığı kaşığı tuz

Garnitür için kıyılmış maydanoz

LAZANYA TARİFİ YAPILIŞI

1. Bir tencereye zeytinyağı ve kıymayı alıp, kavurun. Soğan, biber ve domatesi doğrayıp sırayla kavrulan kıymaya ekleyin. Sarımsağı ezip salça ile birlikte karışıma ilave edin. 1-2 dakika kaynamaya bırakın. Tuz ve baharatları katın. Suyunu da ilave edip koyulaşıncaya kadar kaynatın.

2. Lazanya hamuru için karıştırma kabına yumurta, elenmiş un ve tuzu ekleyin. Suyu azar azar ekleyip isterseniz elde, isterseniz hamur yoğurmak için kullanılan mikserle karıştırın. Ele yapışmayan sert bir hamur yoğurun. Hamuru 4 parçaya bölün. Üzerini örtüp dinlenmeye bırakın. Beşamel sos için tereyağı eritin. Unu ilave ederek kavurun. Sütü çırpma teli ile çırparak ekleyin. Topaklanmaması için kaynayıncaya kadar çırpmaya devam edin. Tuz atıp ocaktan alın. Beyaz peynirleri parçalayıp sosun içine katın. Dinlenen hamurları bir merdane yardımıyla lazanya boyutlarında olabildiğince ince açın.

3. Açılıp kesilen hamurları iki tarafı da unlu bir şekilde 10-15 dakika temiz bir bez üzerinde bekletin. Bu sırada tencerede su kaynatın. 1 çay kaşığı da tuz atın. Kaynayan suya lazanya hamurlarını atın. 2-3 dakika kaynadıktan sonra soğuk sudan geçirin.

4. Fırın kabına bir kat kıymalı sos, bir kat lazanya ve beşamel sos olacak şekilde dizin. En üste beşamel sosu döktükten sonra kaşar rendesini serperek 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kıyılmış maydanoz serperek servis yapın. Ev yapımı lazanya artık hazır, afiyet olsun.