Sebzeburger tarifini hem atıştırmalık hem de doyurucu lezzet olarak düşünebilirsiniz. Sebzeburgerin yapılışı oldukça kolay. Sebzeburgerin diğer hamburgerlerden farkı ise içerisinde sebzelerin olmasıdır. Arda'nın Mutfağı'ndan sebze burger tarifini sizler için derledik. İşte şipşak hazırlayabileceğiniz nefis atıştırmalık...
SEBZEBURGER MALZEMELER
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 yumurta
2-4 yemek kaşığı galeta unu
1 bardak haşlanmış mercimek
1 küçük havuç
1 küçük patates
Yarım kabak
1 avuç maydanoz
1 yemek kaşığı soya sos
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı köri
1 /2 parmak zencefil rendesi
Tuz-karabiber
Köftenin üstü için;
1 dilim cheddar peyniri
SEBZEBURGER TARİFİ
Sebzeburger tarifi için önce soğan, havuç, patates ve kabağı rendeleyin. Maydanozu ince kıyın. Sarımsağı ezin.
Tüm malzemeyi yumurta ve haşlanmış mercimekle karıştırın. Kabak rendesinin suyunu sıkarak koyun. Mercimek yerine, haşlanmış nohutta kullanabilirsiniz.
Soya sosu, kimyon, köri, tuz ve karabiberle baharatlandırın. Hamburger ekmeğinizden biraz büyük olacak şekilde yassı köfte şekli verin.
Tavayı ısıtın, çok az yağ koyun ve arkalı önlü pişirin. Pişen tarafına bir dilim cheddar peyniri koyup erimesini sağlayın.
Ekmeği de, ikiye ayırıp aynı tavada ısıtın. Ekmeğin alt tabanına biraz sos dökün. Marul yaprağını koyun. Üstüne köfteyi ve domates dilimini koyup kalan sosu dökün. Diğer ekmek yarımıyla kapatın. Sebzeburger yemeye hazır. Afiyet olsun...