Nefis tantuni ve lavaş tarifi! Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü

Şef Rafet İnce'nin sunduğu Benim Yemeğim'de bugünün menüsü tantuni ve lavaş tarifiyle yanında lezzetli bir salata. Hafta içi her gün yarışmacıların yemek hünerlerini sergilediği yemek yarışması ekran başındaki seyircilerin de menüsünü belirliyor. İşte şefin tarifiyle tantuni ve lavaşın yapılışı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Benim Yemeğim'de bugünün menüsü tantuni ve lavaş tarifi oldu. Şef Rafet İnce'nin sunduğu yemek yarışmasında tantuninin püf noktasından pişirilmesine ve iç harcına kadar tüm detaylar paylaşıldı. Ekran başında yarışmayı kaçıranlara tantuninin ve lavaşın yapılışı haberimizde...

TANTUNİ VE SALATA MALZEMELER

150 gram yağsız dana eti

1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Salatası için:

1 adet domates

Yarım soğan

1 tatlı kaşığı sumak

5 dal taze nane

5 dal maydanoz

Yarım limon

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Lavaşı için:

2.5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

Tuz

Alabildiğince ılık su

TANTUNİ YAPILIŞI

Tantuni tarifi için öncelikle tavaya zeytinyağı ekleyerek etleri kavuruyoruz. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve su ekleyerek suyunu çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz.

SALATA YAPILIŞI

Domates, nane, maydanoz ve soğanı küçük bir şekilde doğruyoruz. Limon suyu, sumak, tuz, zeytinyağı ekleyerek salatamızı hazır hale getiriyoruz.

TANTUNİ LAVAŞININ YAPILIŞI

Karıştırma kabının içerisine kuru maya, su, toz şeker, un ve tuz ekleyerek karıştırıyoruz ve hamur haline gelene kadar yoğuruyoruz. 5 dakika mayalanmasını sağlıyoruz. Hamurdan bezeler alarak açıyoruz ve tavada önlü arkalı pişiriyoruz. Pişen lavaşın içerisine tantuni ve salata ekleyerek sarıyoruz. Ortadan ikiye bölerek sunuma hazır hale getiriyoruz.