AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Benim Yemeğim'de bugünün menüsü tantuni ve lavaş tarifi oldu. Şef Rafet İnce'nin sunduğu yemek yarışmasında tantuninin püf noktasından pişirilmesine ve iç harcına kadar tüm detaylar paylaşıldı. Ekran başında yarışmayı kaçıranlara tantuninin ve lavaşın yapılışı haberimizde...
TANTUNİ VE SALATA MALZEMELER
150 gram yağsız dana eti
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Salatası için:
1 adet domates
Yarım soğan
1 tatlı kaşığı sumak
5 dal taze nane
5 dal maydanoz
Yarım limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Lavaşı için:
2.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Alabildiğince ılık su
TANTUNİ YAPILIŞI
Tantuni tarifi için öncelikle tavaya zeytinyağı ekleyerek etleri kavuruyoruz. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve su ekleyerek suyunu çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz.
SALATA YAPILIŞI
Domates, nane, maydanoz ve soğanı küçük bir şekilde doğruyoruz. Limon suyu, sumak, tuz, zeytinyağı ekleyerek salatamızı hazır hale getiriyoruz.
TANTUNİ LAVAŞININ YAPILIŞI
Karıştırma kabının içerisine kuru maya, su, toz şeker, un ve tuz ekleyerek karıştırıyoruz ve hamur haline gelene kadar yoğuruyoruz. 5 dakika mayalanmasını sağlıyoruz. Hamurdan bezeler alarak açıyoruz ve tavada önlü arkalı pişiriyoruz. Pişen lavaşın içerisine tantuni ve salata ekleyerek sarıyoruz. Ortadan ikiye bölerek sunuma hazır hale getiriyoruz.