Fıstıklı burma baklava tarifi yemek menüleri için vazgeçilmez bir lezzet. Önemli bir misafiriniz gelecekse fıstıklı burma baklava yapabilirsiniz. Hiç gözünüz korkmasın çünkü tarifimizi hazır baklavalık yufkadan hazırladık.
Kolay şerbetli tatlı arıyorsanız 3 adımda fıstıklı burma baklava tarifi tam ağzınıza layık. Hem görüntüsü hem de tadıyla hafızalara yerleşen tatlının tarifi sizlerle...
FISTIKLI BURMA BAKLAVA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 paket hazır baklavalık yufka
Tereyağı veya sıvı yağ
Çekilmiş Antep fıstığı
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
FISTIKLI BURMA BAKLAVA TARİFİ
1. Fıstıklı burma baklava tarifi için önce şerbeti hazırlayın, çünkü soğuması gerek. Hazır yufkaları, iki kat iki kat olacak şekilde ayırın.
2. Tereyağı ve sıvı yağı karıştırarak üzerine sürün. Sıvı yağ sürülmüş yufkalara çekilmiş fıstık içini koyup, oklavaya sarın. Bu kısmı aynı gazete tatlısı gibi. Oklavanın her iki tarafını büzerek, oklavadan çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
3. En son üstlerine sıvı yağ sürüp, 180 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırının ilk sıcaklığı geçince, soğuk şerbeti üstüne dökün. Fıstıklı burma baklava tarifi hazır. Fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...